/

19-25 Eylül Global Girişimlerden Haberler

Girişim ekosisteminde Dünyada yaşanan gelişmeleri sizler için derledik, keyifli okumalar

Extantia Capital 300 Milyon Euro Fon Oluşturdu 

İklim girişimleri için yatırım yapan Extantia Capital yine bu alanda yatırım yapmak için 300 milyon euro fon oluşturdu. Özellikle endüstri ve ulaşım kısmında sürdürülebilir çözüm sunan girişimleri hedefleyen yatırım fonunun portföyünde de H2Pro, BeZero gibi önemli şirketler bulunuyor. 

19-25 Eylül Global Girişimlerden Haberler

Hızlı 100 Milyon Dolar Yatırım Aldı  

Geleneksel tüketim alışkanlıklarını dijitale taşıyan Swiftly seri C yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. 10 binden fazla müşterisi olan Swiftly özellikle parekekende alanında fiziksel mağazalara dijital kanallar için yardım ediyor. Sunduğu teknoloji sayesinde ise E-ticaret alanında önemli bir satış içgörüsü sunabiliyor. 

 19-25 Eylül Global Girişimlerden Haberler

WhatsApp İlk Orijinal Yapım Filmini Çıkarmaya Hazırlanıyor 

WhatsApp, ilk orijinal yapım filmini hayata geçirmeye hazırlanıyor. NBA’in süper yıldızı Giannis Antetokounmpo ve Naija Odyssey’nin hayatını filme uyarlayacağı konuşuluyor. Yapılacak bu filmlerin kısa film türünde olması beklenirken filmin WhatsApp’ın tüm sosyal medya hesaplarından yayınlaması bekleniyor. 

19-25 Eylül Global Girişimlerden Haberler

Instabox ve BudBee, Instabee İsmiyle Birleşmeye Hazırlanıyor 

E-ticaret kapsamında şirketlere lojistik hizmet sunan Instabox ve BudBee, Instabee çatısı altında çalışmalarına devam edecek. Yeni kurulan çatı şirketin değerlemesinin ise yaklaşık 1.67 milyar dolar olması bekleniyor. İsveç merkezli bu iki şirket yeni çatı şirketle beraber müşteri deneyimi ve sektörde liderlik konularına yoğunlaşacak.  

19-25 Eylül Global Girişimlerden Haberler

DTCP, 300 Milyon Dolarlık Fon Oluşturdu 

Hamburg merkezli yatırım fonu DTCP 300 milyon dolarlık fon oluşturdu. SaaS, siber güvenlik ve Web3 alanında faaliyet gösteren girişimlere yatırım yapacak olan VC özellikle Amerika, Avrupa ve İsrail’de büyüme aşamasındaki girişimlere yatırım yapmayı planlıyor. Yatırımları ise 20 ve 25 milyon dolar arasında yapmaları planlanıyor. 

19-25 Eylül Global Girişimlerden Haberler

Glovo, 79 Milyon Euro Ceza Aldı 

Yemeksepeti’nin de bünyesinde bulunduğu Delivery Hero Çatısı altında faaliyet gösteren İspanya merkezli şirket Glovo işçi haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle 79 milyon euro ceza aldı. Şirket 10 binden fazla çalışanının istihdam sınıflandırmasını yaptığı ve masraftan kaçmak için İspanyol iş kanunu çiğnediği gerekçesiyle 79 milyon euro ceza aldı. 

19-25 Eylül Global Girişimlerden Haberler

 Theorycraft Games, 50 Milyon Dolar Yatırım Aldı 

Eski Riot Games çalışanları tarafından kurulan ABD merkezli Theorycraft Games 50 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım sürecinde ise NEA, a16z gibi isimler bulunurken şirket şu an da Loki adlı ilk oyunu geliştirme aşamasında. 

 

19-25 Eylül Global Girişimlerden Haberler

Vizyonerler Kulübü, 400 Milyon Euro Fon Oluşturdu 

Berlin merkezli yatırım fonu Visionaries Club 400 milyon euro fon oluşturdu. Daha önce Choco, Personio ,Miro gibi isimlere yatırım yapan VC B2B şirketlere yatırım yapmak için 400 milyon euro fon oluşturdu. VC oluşturduğu bu fonla beraber erken aşama girişimlere yatırım yapacak. 

19-25 Eylül Global Girişimlerden Haberler

Ceribell 50 Milyon Dolar Yatırım Aldı 

Sağlık teknolojileri üzerine çalışan ABD merkezli Ceribell 50 milyon dolar yatırım aldı. Ceribell acil servis triyajlarında nöbet geçirdiğinden kuşku duyulan hastalara beyin monitörü takarak teşhis konulmasını kolaylaştırıyor. Alınan bu yatırımla birlikte donanım konusunda çeşitli geliştirmeler yapılması planlanıyor. 

 

19-25 Eylül Global Girişimlerden Haberler

3Virgül 37.9 Milyon Euro Yatırım Aldı 

Kripto ticaretini kolaylaştırmayı hedefleyen 3Commas 37.9 milyon euro yatırım aldı. Gİirşim kullanıcıların kripto varlıklarını botlar tarafından otomatik olarak yönetilmesini sağlamayı hedefliyor. Binance, Coinbase gibi ünlü kripto varlık platformlarının da arasında bulunduğu 18 platformu destekleyen Estonya merkezli girişim alınan bu yatırım ile birlikte kullanıcı ağını büyütmeyi hedefliyor.   

19-25 Eylül Global Girişimlerden Haberler

 

Razor’s Edge Ventures 340 Milyon Dolarlık Fon Oluşturdu 

ABD merkezli yatırım fonu Razor’s Edge Ventures 340 milyon dolarlık yeni bir fon oluşturdu. Oluşturulan bu yeni fonla birlikte uzay teknolojileri, siber güvenlik ve otonom sistemler gibi alanlarda erken aşama yatırım yapılması planlanıyor. 

19-25 Eylül Global Girişimlerden Haberler

GRN Grid 50 Milyon Dolar Yatırım Aldı 

Çevreci blokzincir altyapısı sunan GRN Grid 50 milyon dolar yatırım aldı. Şirket Grid isimli sürdürülebilir bir blokzincir altyapısı üzerine çalışıyor. Aynı zamanda Certik BitMart gibi platformarla da birlikte çalışan GRN Grid aldığı yatırımla beraber iş birliği içerisinde olduğu kripto platformu sayısını arttırmayı hedefliyor  

 

19-25 Eylül Global Girişimlerden Haberler

DataGuard 61 Milyon Euro Yatırım Aldı 

Almanya merkezli SaaS platformu DataGuard 61 milyon euro yatırım aldı. Veri güvenliği alanında çalışmalar yapan DataGuard aldığı bu yatırımla beraber Avrupa ve Amerikada’ki büyümesini hızlandırmayı hedefliyor. 

19-25 Eylül Global Girişimlerden Haberler

Hadean, 30 Milyon Dolar Yatırım Aldı 

İngiltere merkezli metaverse altyapısı geliştiren Hadean 30 milyon dolar yatırım aldı. Şirketlere kendi metaverselerini oluşturma imkanı sunan girişimin müşterileri arasında Sony, Minercarft gibi tanıdık isimler yer alırken yatırımcıları arasında ise Epic Ganes bulunuyor. 

19-25 Eylül Global Girişimlerden Haberler

 Gigs 20 Milyon Dolar Yatırım Aldı 

Telekomünikasyon şirketleri için abonelik hizmeti sunan Gigs 20 milyon dolar yatırım aldı. Gigs işletmelerin belirledikleri ücret ve tarife bazında müşterilerine abonelik hizmeti sunuyor. Girişim aldığı yatırımla birlikte teknik altyapısın geliştirmeyi planlıyor 

 

19-25 Eylül Global Girişimlerden Haberler

 

 

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.