/

18-27 Mart 2023 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Kaçırdıysanız geçen haftanın raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

1) Net Kasam

  Netkasam, 3,2 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım IQ Money şirketi tarafından gerçekleştirildi. Şirket aldığı bu yatırımı şirketin büyüme planlarını hızlandırmak için kullanacak.

Netkasam Nedir?

Netkasam, KOBİ’lerin dijital dönüşümüne ve e-ticaret operasyonlarına odaklanan bir girişim. 2018 yılında Fatih Duygu tarafından kurulan girişim müşterilerine online muhasebe, e-ticaret ve pazar yeri entegrasyonları, kredi kartı ve kapıda ödeme ile satış, online tahsilat sistemi ve kargo entegrasyonları gibi hizmetler sunuyor.

Şirket 2024 yılına kadar 4 farklı ülkeye açılmayı planlıyor. Ayrıca takip eden yıl içinde en az 10 farklı ülkede hizmet vermek istiyor.

 

2) Passion Punch

  Passion Punch, 4 milyon dolar tohum yatırım aldı. Yatırım Colendi liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna Turkcell Yeni Teknolojiler GSYF, Re-Pie Portföy ve melek yatırımcılar da katıldı. Yatırım 39 milyon dolar değerleme ile gerçekleştirildi.

18-27 Mart 2023 Yatırım Alan Girişimler

Passion Punch Nedir?

Passion Punch bir mobil oyun geliştiricisidir. 3 yıl önce kurulan bu girişim mobil oyunlarda 200 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmıştır. Şirket şimdi ise hedefini Web3 oyunlarına çevirmiş durumda. Şirketin kurucu ortağı ve CBSO’su olan Burak Ökmen F2P ve Web3 dünyasını bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

 

3) Saybeni

Saybeni, 7 milyon tl değerleme ile yatırım aldı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Yatırım Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından yapıldı. Girişim yatırım ile birlikte ikinci yıllarında globale açılmayı hedefliyor.

18-27 Mart 2023 Yatırım Alan Girişimler

Sabeni Nedir?

Saybeni, sesin frekans etkisini yani kişinin ismini ve doğum anındaki tarihin sayısal etkilerini hesaplayan özgün bir algoritma ile yol haritalarını oluşturuyor. Şirket son yılında 270’den fazla satış gerçekleştirdi. Şu anda 4 binden fazla kayıtlı kullanıcıları bulunuyor.

 

4) Finekra

Finekra, 91,3 milyon TL değerleme üzerinden 8,5 milyon TL yatırım aldı. Yatırım Alesta yatırım tarafından yapıldı. Yatırım kullanımı ile ilgili bir detay paylaşılmadı.

18-27 Mart 2023 Yatırım Alan Girişimler

Finekra Nedir?

Eski adıyla Paratic olarak bilinen Finekra, bankalardaki hesap hareketlerinin ve bakiyelerinin alınarak uygulamada gösterilmesi ve buna bağlı olarak toplu ödeme işlemleri yapılması, çek entegrasyonu sürecinin yönetilmesi, doğrudan borçlandırma sistemi ile bayi işlemlerinin yapılmasına yönelik hizmetler sunuyor.

 

5) ForFarming

ForFarming, 3milyon TL yatırım aldı. Yatırım Founder One tarafından gerçekleştirildi. Yatırımın ne yapılacağı ise açıklanmadı.

ForFarming Nedir?

ForFarming, kapalı alanlarda yapay zeka destekli ve IoT tabanlı dikey tarım çözümleri sunarak yıl boyunca zirai ilaçsız, taze ve sağlıklı ürünler yetiştirilmesine olanak sağlıyor. Şirket 2019 yılında kuruldu. Şirket ayrıca sadece Türkiye’de değil aynı zamanda Brezilya, İspanya, Kanada ve Meksika gibi ülkelerde de hizmet veriyor ve on binlerce müşterisi bulunuyor.

 

6) PhiTech

PhiTech, 3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. PhiTech’in yatırım turuna İstCapital, Omurga Teknoloji GSYF, Aytül Erçil, Candan Karabağlı, Cengiz Aydın, Emine Erdem, Neşe Gök, Ömer Aras, Selen Kocabaş, Sena Nomak ve Temel Güzeloglu katıldı. Alınan yatırım, yurt dışı yapılanmaları ve gerçek hasta verileriyle devam eden ArGe sürecini hızlandırmak için kullanılacak.

PhiTech Nedir?

PhiTech, DNA ve RNA dizi verilerini işleyen yapay zeka destekli bir klinik karar destek sistemi geliştiriyor. Nadir genetik hastalıklarda yıllar alabilen tanı süreçlerine karşı olarak erken teşhis ve doğru tanıyı sağlamayı hedefliyor. Yerli sağlık girişimi üç akademisyen Saliha Durmuş, Tunahan Çakır ve Erdoğan Sevilgen tarafından kuruldu. TÜBİTAK Gebze yerleşkesinde yer alan Marmara Teknokent bünyesinde faaliyetlerini sürdüren PhiTech’in şu anda ABD’de şirket yapılanmasını tamamlamak üzere olduğu açıklandı. Şirketin Hollanda’da şirketleşme planı da bulunuyor.

 

7) Hubtic

Hubtic, 1,3 milyon dolar tohum yatırımı aldı. Yatırım turuna Kloepfel Consulting kurucularının aile ofisi, Bilişim Vadisi GSYF, APY Ventures ve melek yatırımcılar katıldı. Hubtic aldığı bu yatırımlar ile birlikte Avrupa’daki taşımacılık ağını genişletmeyi hedefliyor.

18-27 Mart 2023 Yatırım Alan Girişimler

Hubtic Nedir?

Hubtic, uluslararası taşımacılık odağında dijital çözümler geliştiren bir şirket. Abdullah Cansu tarafından kurulan girişim 50’den fazla ülkede taşıma gerçekleştirdi. Bugüne kadar toplamda 10 binden fazla taşıma gerçekleştiren Hubtic girişiminin 170’ten fazla müşterisi de bulunuyor. Hubtic, 80’den fazla rotada 4 bin araçlık tedarikçi ağı ile kara yolu, deniz yolu, hava yolu ve intermodal olmak üzere çeşitli taşımacılık türlerinde hizmet veriyor. Girişim ayrıca 2022 yılında euro gelirlerini 6 kat artırdıklarını da belirtiyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.