17-24 Ekim Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

17-24 Ekim Metaverse Gündem'de Neler Oldu?

Son bir hafta içerisinde metaverse dünyasındaki gelişmelere bakalım.

 

Mastercard & Paxos, Kripto Ticaretini Bankalara Getirmeyi Hedefliyor

Dünyanın en büyük firmalarından biri olan Mastercard tarafı Paxos ile gerçekleştirdiği iş birliği sayesinde oluşturulan bir girişim olan Crypto Source, genel olarak bankalar olmak üzere finanasal kurumların müşterilerine güvenli kripto alım satım yetenekleri ve hizmetleri sunacak. Sadece de bununla kalmayarak çeşitli kripto varlıkları için eksiksiz bir satın alma, tutma ve satma hizmetleri yelpazesinin yanında bağımsız olarak doğrulanmış kimlik doğrulama, siber güvenlik ve danışmanlık hizmetlerine erişebilecek. Bu girişim hem dolandırıcılıkları önlemek hem de kripto ekosisteminin güvenliğini güçlendirmek ayrıca Mastercard, teknolojisini bu yetenekleri banka arayüzlerine dahil etmek için kullanacak ve müşterilere sorunsuz bir deneyim sunacak.

17-24 Ekim Metaverse Gündem'de Neler Oldu?

Meta Avatarlar Mağazası Liverpool FC Sanaş Ürünlerini Satacak

Popüler futbol klubü Liverpool FC, Facebook, Messenger, Instagram gibi büyük platformların çatı şirketi olan Meta’nın kurduğu sanal gerçeklikte olan Meta Avatars Mağazasında sanal giyim ürünlerini piyasaya süren ilk Premier Lig kulübü oldu. Meta’nın yaptığı duyuruya göre “LFC dijital giyim ABD, Kanada, Meksika ve Tayland’ın yanı sıra İspanya, İtalya ve İngiltere’de Facebook ve Instagram’daki Meta Avatars Mağazasından satın alınabilir.” olduğu açıklandı. Yeni sezonun iç saha forması veya deplasman forması avatarları dijital olarak süsleyebilecek. Liverpool Futbol Kulübü’nde dijitalden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Drew Crisp, “Kendi Meta Avatarlarımıza sahip ilk Premier Lig kulübü olmaktan inanılmaz heyecan duyuyoruz. Bu, küresel hayran kitlemizin Liverpool Futbol Kulübü ile dijital olarak etkileşim kurması ve kendi kulüp rengindeki avatarlarını yaratması için başka bir harika fırsat.” Dedi.

17-24 Ekim Metaverse Gündem'de Neler Oldu?

Meta Horizon World’e Yeni Kullanıcılar Elde Etmek İçin Mücadele Ediyor

Birçok sosyal medya platformunun çatı şirketi olan Meta ad değişikline gitmiş ve kendini metaverse alanına odaklamıştı. Bununla beraber şirket para kaybetmiş ve birçok olay yaşamıştı. Meta metaverse için gözlük gibi şeyler tasarlarken bir yandan da kendi metaverse dünyası olan Horizon Worlds’ü tanıtıp fotoğraflar yayınlamıştı. Daha önce yazdığımız haberlerden hatırladığınız gibi Meta fotoğraflardan dolayı tepki toplamıştı ve ayrıca şirket çalışanlarının Horizon Worlds konusunda çok olumlu düşünmedikleri ortaya çıkmıştı. Meta’nın amiral gemisi Metaverse uygulaması Horizon Worlds, yeni kullanıcıları çekmek için mücadele ediyor. por, Meta’nın başlangıçta yıl sonuna kadar aylık 500.000 aktif kullanıcıyı hedeflediğini, daha sonra hedefi 280.000’e revize ettiğini ortaya koydu. Rapor ayrıca sayının şu anda 200.000’den az olduğunu ortaya koyuyor. Horizon Worlds ziyaretçilerinin çoğu, ilk aydan sonra uygulamaya asla geri dönmüyor ve kullanıcı tabanı ilkbahardan bu yana istikrarlı bir şekilde azaldı. Bir Meta sözcüsü hala bunun bilişimin geleceği olduğunu ve birçok anlamda iyileştirmelere gittiklerini söyledi. Rapor ayrıca, kalıcı hatalar ve kullanıcı şikayetleriyle başa çıkmak için Meta’nın Horizon’u sessizce geçen ay “kilitleme”ye aldığını da ortaya koyuyor. Anlamı Meta, mevcut kullanıcı deneyimini iyileştirene kadar yeni özelliklerin başlatılmasını duraklatıyor ve şimdilik yalnızca hatalara ve şikayetlere odaklanacak.

17-24 Ekim Metaverse Gündem'de Neler Oldu?

 

Güney Kore 2024’e Kadar Blokchain Tabanlı Dijital Kimlikler Oluşturacak

Güney Kore Cumhuriyeti, merkezi olmayan çevrimiçi doğrulamayı kolaylaştırmak için 2024 yılına kadar vatandaşlar için akıllı telefonlar aracılığıyla blok zinciri ile güvenli dijital kimlikler başlatmayı planlıyor. Bir hükümet önerisine göre, dijital kimlikler sonunda mobil cihazlarda uygulamalar olarak entegre edilecek ve geleneksel ikamet kayıt kartlarına benzer şekilde işlev görecektir. İki adımda mesajlarla sağlanan doğrulamayla birlikte 2 yıl içinde yaklaşık 45 milyon vatandaş tarafından bu uygulamaya geçilmesi hedefleniyor. Ayrıca bunun bir diğer iyi özelliği ise Güney Kore’nin bu program aracılığıyla on yıl içinde Kore’nin GSYİH’sının %3’üne eşit olan en az 42 milyar dolarlık ekonomik değer kazanması bekleniyor. Kore Bilim ve Teknoloji Politikaları Enstitüsü’nde ekonomist olan Hwang Seogwon, dijital kimliklerin finans, sağlık, vergi ve ulaşım alanlarında kullanılabileceğini iddia etti. Bu projeye devlet kurumları sıcak bakıyor.

17-24 Ekim Metaverse Gündem'de Neler Oldu?

Walmart CTO’sundan Kripto Açıklaması

Ünlü toptan marketi zinciri olan Walmart’ın CTO’su Suresh Kumar, kripto paraların metaverste ve sosyal medyada oldukça popüler bir ödeme yöntemi olacağını söylüyor. Suresh Kumar, 17 Ekim’deki Yahoo Finance All Markets Summit’te Walmart’ın dijital varlıklar üzerindeki yükseliş konumunu vurgularken hem fiziksel hem de sanal öğeler için “kriptonun müşterilerin işlem yapma biçiminin önemli bir parçası haline geldiğini” belirtti. Suresh Kumar ayrıca Walmart’ın kripto para işlemlerinde oldukça kolaylık ve basitlik sağlamaya çalıştıklarını ve bu sayede müşterilerine kar elde etmesini sağladığını da belirtti.

17-24 Ekim Metaverse Gündem'de Neler Oldu?

İsrail Hükümeti, TASE ile Dijital Devlet Tahvillerini Test Edecek

İsrail Maliye Bakanlığı Genel Muhasebe Bürosu, dijital tahvil ticareti için blok zinciri tabanlı bir platformu test etmek için Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası (TASE) ile iş birliği yapıyor. ‘’Eden’’ adlı blok zinciri programıyla birlikte riskleri düşürürken aynı zamanda masrafları düşürmeyi de hedefliyor. Bir başka iyi yönü olaraktan ulusal tahvil ihraç sürecini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Yerel basında çıkan haberlere göre , proje İsrailli çoklu bulut servis sağlayıcısı VMware ve blok zinciri altyapı girişimi Fireblocks tarafından desteklenecek. Test, blockchain teknolojisinin şeffaflığı nasıl iyileştirebileceğini, devlet tahvillerinin ihraç ve takasını hızlandırırken, riskleri nasıl azaltabileceğini inceleyecek. TASE, “Mevcut proje, bu yeni dünyaya yolculuğu başlatıyor ve yolun aşağısındaki diğer geleneksel mekanizmaların yükseltilmesi için temel olarak hizmet edecek ilk ve önemli bir dayanak noktası sağlıyor” dedi.

17-24 Ekim Metaverse Gündem'de Neler Oldu?

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.