16 Temmuz Cumartesi Neler Oldu?📢

Instagram Ücretli Gönderiler, Google Haritalar Yakıt Tasarrufu, James Webb Uzay Teleskopu için Yeni Hedef

📱 Instagram Ücretli Gönderiler

16 Temmuz Cumartesi Neler Oldu?📢

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Instagram abonelik sistemini duyurdu. Paylaşılan detaylara göre, içerik üreticileri profilinde sadece kendisine abone olan kullanıcıların görebileceği özel içeriklerin olduğu bir sayfaya sahip olacak. Bu sayfada sadece abonelerin görebileceği özel postlar, Reels’lar ve sohbet odaları bulanacak.

🗺️ Google Haritalar’dan Yakıt Tasarrufu

16 Temmuz Cumartesi Neler Oldu?📢

Teknoloji devi Google bildiğimiz üzere Google Haritalar ile yol tarifi hizmeti sunuyor. Bu hizmete yakıt tasarrufu özelliğini getiriyor. Artık aracımızın yakıtını LPG, mazot, hibrit veya elektrikli olacak şekilde seçebileceğiz. Bu bilgiyi algoritmasına ekleyen uygulama bir yere gideceğimiz zaman bize hem en ucuz maliyeti hem de en düşük karbon salınımını sağlayacak bir rota belirleyecek.

🔭 James Webb Uzay Teleskopu Yeni Hedefi Belli Oldu

16 Temmuz Cumartesi Neler Oldu?📢

Bildiğimiz üzere James Webb teleskopu 12 Temmuz’da ilk görsellerini paylaşmıştı. NASA’nın birçok ülkeyle beraber çalıştığı insanlık tarihinin en büyük teleskobu hem uzaya hem de güneş sistemini inceleyecek. İşte teleskobun 10 ilginç gözlem hedefi: Kızılötesinde erken evren, En uzak ve en eski galaksiler,Jüpiter büyüklüğünde ötegezegenler,
Aynı anda 100 Galaksi, Süper Dünyalar, TRAPPIST-1 sistemi, Organik moleküller ve gezegen doğumu, Yaratılışın Sütunları, Jüpiter, halkaları ve uyduları, Asteroitler ve Dünya’ya Yakın Nesneler (NEO).

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Hüseyin Atılgan

Araştırmayı, her konuda bilgiler edinmeyi, her insanın farklı bir bakış açısı olduğu için yeni insanlar tanımayı seven, her boşluk bulduğunda zamanını müziğe ayıran bir üniversite öğrencisiyim. Ailemizin düşünmekten, araştırmaktan ve üretmekten bıkmayanıyım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.