16 Nisan Cumartesi Neler Oldu? 📢

Fiber Altyapı, Elon Musk Twitter, Canlı Batarya Keşfi

🌕 Fiber Altyapı için Ortaklık mı Kuruluyor?: Bakanlık açıkladı

16 Nisan Cumartesi Neler Oldu? 📢

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’deki fiber altyapı için açıklamalarda bulundu. Yerli 5G ağı için çalıştıklarını dile getiren Bakan Karaismailoğlu, bunun sağlanması için ortak bir altyapı şirketi kurulabileceğini belirtti. Ortak şirketi ise; Türk Telekom’un ve diğer operatör şirketlerin birlikte hareket etmesiyle mümkün olacağını, yakın tarihte Türk Telekom’un hisselerini devretmesiyle bunun kolaylaşacağını söyledi. Henüz net bir tarih söylenmese de, 5G altyapısının birden değil, özellikle sanayi ve medikal alanlarında seviye atlayarak geleceğini de ekledi.

🌕 Zehir Hapı: Elon Musk Twitter’ın Sahibi Olamaz

16 Nisan Cumartesi Neler Oldu? 📢

Geçtiğimiz gün Twitter’ın en büyük hissedarı olan Elon Musk, daha fazlasını isteyerek platformun tamamına talip oldu. Bunun önüne geçmek isteyen Twitter Yönetim Kurulu, “zehir hapı” stratejisi kullanacak. Büyük şirketler tarafından uygulanan bu strateji iki şekilde mümkün olabiliyor. Ya hissedarlar kendi paylarını satışa çıkartıyor ya da ana şirket yeni hisselerle piyasayı dolduruyor. Böylelikle toplu satın alımı yapmak isteyen kişi piyasa hisselerine yetişemiyor. Aynı zamanda bunlar olurken, hisseler yükselişe geçtiği için satın alım da zorlaşıyor. Şu an için beklenen ise, Elon Musk’ın hamlesi.

🌕 Canlı Bataryalar Mümkün mü?: Metan Gazını Elektriğe Dönüştüren Mikrop Keşfedildi

16 Nisan Cumartesi Neler Oldu? 📢

Atmosferdeki ısıyı tutan ve iklim krizinin başrolü sera gazları, bilim insanlarının radarında. Sera gazlarından “metan” gazı için ise yeni bir keşif söz konusu. Karbondioksitten 25 kat daha fazla ısıyı tutan Metan gazı, yakılarak enerji dönüşümlerinde halihazırda kullanılıyor. Yine de verimce düşük bir oran elde edildiği için Hollandalı araştırmacılar çalışmalar yaparak yeni bir keşfe imza attı. Oksijenden yoksun ortamda arke olarak bilinen bakterilerin bir türü, metanı parçalayarak elektronları bir elektrokimyasal reaksiyon zincirinde boşaltabiliyor. Birçok deney yapılan sistemde, metandaki enerjinin yüzde 31’nin elektrik enerjisine dönüştürülebildiği ve bunun birçok elektrik santralliyle karşılaştırılabilir hale getirildiği gözlemlendi. Bunun keşfi ise, yüksek verimli canlı pillerin geleceği için umut verdi.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.