16 Mayıs Pazartesi Neler Oldu?📢

TOGG yerli Rakip, NFT ve Blockchain Üniversitelerde, Apple dokun ve öde

📻 TOGG’a Yerli Rakip: HABAŞ

16 Mayıs Pazartesi Neler Oldu?📢

Geçen yıl ülkemizde üretim fabrikaları bulunduran Honda, Gebze’de bulunan tüm tesislerini kapatarak satışa çıkarmıştı. Buradaki tesisi alan firma ise HABAŞ isimli bir firma oldu. Şirket, yerli otomobil üretmek için tesisleri satın aldı. Eski Honda tesislerinde dönüşüm başlatan firma, bu dönüşümü tamamladı. Şirketin gelecek planlarının ileriki dönemlerde açıklanması bekleniyor.

📻 Bakanlık Açıkladı: NFT ve Blockchain Üniversitelere Geliyor

16 Mayıs Pazartesi Neler Oldu?📢

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, gittiği bir etkinlikte NFT ve Blockchain hakkında konuştu. Gelen bir soru üzerine, şu an için talebin çok fazla olduğunu ve çok fazla hoca ihtiyacı olan bir konu olduğunu söyledi. Açıklamanın devamında, NFT ve Blockchain’le ilgili olanların çalışmalarına devam etmelerini ve şu an için bölüm ve süreç tasarladıklarını bildirdi.

📻 Apple Dokun ve Öde Özelliğini Duyurdu

16 Mayıs Pazartesi Neler Oldu?📢

Geçtiğimiz Şubat ayında Apple, “Tap to Pay” özelliğini duyurmuştu. Müşteriler için temassız işlem sağlayacak özellik, Apple Park ziyaretçi merkezinde görüldü. Ek bir donanıma ihtiyaç olmadan gerçekleştirilebilen işlem, iPhone XS ve üst segment ile desteklenen İOS uygulamasıyla gerçekleştirilebiliyor. Özellik şu an için ABD’deki işletmeler için tasarlansa da, şirketin bunu farklı yerlerde kullanıma açabileceği ihtimaller arasında.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.