16-22 Ocak Global Girişimlerden Haberler

Atık Su Arıtımı İçin Seramik Membranlar İnşa Eden Bir Girişim Olan Membrion, 7 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Seattle merkezli startup Membrion, atık suyu arıtan seramik membranlarının üretimini artırmak için 7 milyon dolar yatırım topladı.

2016 yılında Washington Üniversitesi’nden ayrılan Membrion, atık su arıtımında mevcut çözümlerin şirketlerin suyu yerinde arıtmak yerine kamyonlarla taşımasını gerektirdiği sorunlu bir noktaya değinmeyi hedefliyor. Şirket Kurşun, cıva, arsenik ve bakır gibi tuzu ve ağır metalleri gidererek üretim süreçlerinden kaynaklanan toksik akıntıyı yok etmek için kullanılabilen seramik tuzdan arındırma membranları satmaktadır.

girişim

 

Belçikalı Biyoteknoloji Girişimi, Akciğer Kanserini Tedavi Etmek İçin 5.65 Milyon Euro Sermaye Topladı

Belçika’nın bir şehri olan Liege merkezli DeuterOncology, akciğer kanserinin tedavisi için çalışan klinik aşamadaki bir ilaç geliştirme şirketidir. Girişim, bir Seri A finansman turunda 5.65 milyon Euro topladı.

Şirketin basın açıklamasına göre DeuterOncology, akciğer kanserini tedavi etmek için geliştirilmekte öncü ürünü DO-2 için Faz 1 klinik çalışmasını başlatmak için bu fonları kullanacak.

Cerrahi Biyoteknoloji Girişimi 13 Milyon Dolar Yatrım Aldı

Alume Biosciences, ürünü Bevonescein (ALM-488) için B Serisi turunda 13 milyon dolar yatırım aldı. Ameliyat sırasında gerçek zamanlı olarak floresan ile sinirleri vurgulamak için kullanılan yeni bir peptit-boya karışımıdır.

Çoğunlukla baş ve boyun cerrahisi sırasında sinirleri incelemek için geliştirilen ürün, ABD’deki büyük akademik hastanelerde Faz 3 klinik deneylerindedir. Ürün ilk hastaya 2022’de dozlandı.

B Serisi toplanan 13 milyon $, daha önceki bir A Serisi finansman ve hibeler yoluyla alınan fon dahil olmak üzere şirket, klinik geliştirme programını finanse etmek, geliştirme portföyünü ilerletmek ve düzenleyici başvuruları desteklemek için 30 milyon doların üzerinde para topladı.

Kadınların Kurduğu Girişim, Soğuk Zincir Depolama İhtiyacını Ortadan Kaldırmak İçin 1,2 Milyon Sterlin Fon Aldı

Bristol merkezli bir biyofarmasötik şirketi olan EnsiliTech, tohum öncesi finansman için 1,2 milyon sterlin topladı.

İngiltere Merkezli Şirket, Aşı Soğutma İhtiyacını Ortadan Kaldıran Teknolojinin Geliştirilmesine Yardımcı Olmak İçin Yakın Zamanda Sermayeyi Kullanacak

EnsiliTech, aşılar, antikor tedavileri veya insülin gibi biyolojik maddeleri taşırken ve depolarken soğutma gerekliliğini ortadan kaldırmak için bir platform teknolojisi olan “ensilikasyon” geliştiren bir biyoteknoloji girişimidir.

Aşı veya diğer biyolojik materyallerin üzerine uygulandığında, Ensilikasyon, biyolojik yapıyı koruyan ve buzdolabından veya dondurucudan çıkarıldığında termal hasarı önleyen biyomoleküllerin üzerinde koruyucu tabakalar oluşturur.

Sonuç olarak bu teknoloji, -20C ile +80C arasındaki sıcaklıklarda aşıların ve diğer biyolojik materyallerin bütünlüğünü korur.

Robotik Kollara Sahip Otonom Kamyonlar Geliştiren Girişim, 73 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Merkezi Golden, Colorado’da bulunan ve sürücüsüz elektrikli arazi kamyonları geliştiren Outrider, FM Capital liderliğinde 73 milyon dolarlık fon topladı.

Outrider güvenlik teknolojisini genişletmek, hem yurtiçinde hem de uluslararası alanda daha fazla insanı işe almak ve paket nakliye, perakende, e-ticaret, paketlenmiş tüketim malları, bakkaliye, imalat gibi alanlarda kullanacak.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.