/

15-23 Ocak 2022 Yatırım Alan Girişimler

Bu haftanın yatırım alan girişimlerine şöyle bir göz atalım. Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

  • Hotel Runner

Hotel Runner, 6,5 milyon dolar yatırım aldı. Seri A turunda 6,5 milyon dolar yatırım alan şirketin yatırım turuna ilk yatırımcılarından 212’nin yanı sıra Wix Capital, Founders Factory, Ascension Ventures, DHM ile seyahat ve teknoloji alanında kıdemli isimlerden Gerry Samuels, Melih Ödemiş, Daniel King ve Niels Gron’un oluşturduğu aynı zamanda şirketin danışma kuruluna da dahil olan bir melek yatırımcı grubu katıldı.

Hotel Runner karşımıza küresel konaklama ve seyahat teknolojileri üzerinde çalışan bir girişim oalrak çıkıyor. Sunduğu uçtan uca satış, operasyon ve dağıtım yönetim platformu, yapay zeka destekli ürünleri ve kontrat ağı ile resort otellerden günlük kiralık tesislere kadar uzanan geniş bir yelpazeden hizmet veren girişimin 193 ülkedeki yüzlerce tesisin işlemlerini yürütüyor. Platforma şu anda günde 35 milyon işlem alıyor. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

  • Ni-Cat

Ni-CAT, yatırım aldı. Yatırımın finansal detayları veya değerlemesi ise paylaşılmadı. Ni-CAT’in yatırım turuna Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki KT Portföy’ün kurucusu ve yöneticisi olduğu Lonca GSYF ve diğer eş yatırımcılar katıldı. Alınan bu yatırımı Ni-CAT hali hazırda Teknopark İzmir’de faaliyet gösteren Ni-CAT Li-ion bataryalarda kullanılacak katot malzemelerin üretimi konusundaki çalışmalarına devam etmek için kullanacak.

Batarya teknolojilerinde hizmet veren Ni-CAT’in bu tesiste geliştirme sürecinde yapay zekadan destek alacak. Ni-CAT, yapay zekanın önereceği yöntemlerle müşterileri için en uygun formülasyonu bulacak.  Kurduğu pilot tesiste yıllık 3 ton üretim kapasitesine ulaşan Ni-CAT, ilk ihracatını ise ABD merkezli bir müşterisine gerçekleştirdi.

  •   DOJO Talent

DOJO Talent yatırım aldı. Yatırım hakkında ne bir değerleme ne de bir finansal detay paylaşılmadı. Yatırım Boğaziçi Ventures tarafından gerçekleşti.

DOJO Talent, Web3 ve oyun sektörü için yeteneğe anında erişim sağlayan, yetenek gelişimini destekleyen ve bu alanda bir topluluk oluşturmaya odaklanan bir girişim. DOJO Talent ile firmalar, özellikle oyun geliştiricisi, oyun tasarımcısı, oyun sanatçısı, topluluk yöneticisi, blockchain geliştiricisi gibi alanlarda uzmanlığa sahip yeteneklere hızlı ulaşarak, esnek ve firmaya ya da projeye özel çalışma koşulları ile iş birliği yapma imkânı buluyor.

  • Aivisiontech

Aivisiontech, 3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım turu adı açıklanmayan bir bankanın genel müdürü tarafından gerçekleşti.

ODTÜ Teknokent’te kurulan daha sonra merkezini Konya Teknokent’e taşıyan Aivisiontech, Türk Telekom’un girişim hızlandırma programı olan Pilot’a da kabul aldı ve mezun oldu. Aivisiontech Elektronik Yazılım A.Ş., Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Murat Ceylan, tarafından kuruldu. Daha sonrasında da Hulusi Berik ve Ali Aksakarya girişime hem yatırımcı hem de yönetici ortak olarak katıldı.

Aivisiontech, spor sakatlıklarını erken tahmin eden bir girişim olarak çıkıyor. Yapay zeka çözümleriyle oluşturduğu ai4sports adında “Sporcu sakatlanmalarında kişiselleştirilmiş erken teşhis ve sakatlık önleme” yazılımı aynı zamanda ai4sportsW ürünüyle de Kadın sporcularda ve E-Spor alanında sahip olduğu çözümleri alanında ilk ve tek çözümler olarak dikkat çekiyor.

  • TrabTech

TrabTech, 6,6 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı. Şirketin yatırım turuna Fark Holding, Teknokent Girişim Destek ve Yatırım, Coşkunöz Holding, Ahu Serter, Şule Mene, Emin Ataç, Ömer Burhanoğlu, Deniz Büyükkuşoğlu, Mehmet Murat Ayabakan ve Ertuğrul Birol Şen katıldı.

TrabTech ayrıca Avrupa birliği fonlarından 1,3 milyon euro destek aldı. Bu desteği ileri malzeme araştırmaları ve pediyatrik uygulamaların da dahil olduğu, ortopedi ve pediatrik alanında geliştireceği yeni implant malzemeler için almış durumda.

TrabTech 2013 yılında ODTÜ TEKNOKENT’te kurulan ve eklemeli imalat alanında ürün ve hizmetler geliştiren BTech’in spin-off şirketi.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.