15-23 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

Bu haftanın yatırım alan girişimlerine şöyle bir göz atalım. Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

  • Perculus

Perculus, Boğaziçi Ventures’ten 400 bin dolar yatırım aldı. Zafer Gürel önderliğinde geliştirme süreci 2008 yılında başlayan dijital eğitim aracı olan Perculus uzaktan eğitim alanında bir eğitmenin ihtiyaç duyabileceği bütün araçları bünyesinde barındıran, online eğitimi daha canlı ve eğlenceli geçmesini sağlamayı hedefleyen bir girişim. Bu girişimin yatırımcıları arasında Enocta’da bulunuyor. Perculus aldığı yatırımı uluslararası ölçeklenebilirliğini artırarak dünya çapında faaliyet göstermeyi hedefliyor. Perculus kendi kullanıcı tabanından aldığı geri dönütleri kullanarak kendine yeni özellikler ekliyor ayrıca platformunu eğitmenin ya da kurumun tercihine göre de kişiselleştirebiliyor. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir? Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz. İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız. Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz. Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

  • Ddosify

Ddosify, geçtiğimiz aylarda sizlere aktardardığımız ad değişikliğine giden 500 Emerging Europe tarafından yatırım yapıldı. Yatırımın finansal bilgileri ise paylaşılmadı. Ancak hatırlamak gerekirse 500 Emerging Europe, 70 milyon euroluj yeni fonuyla 30 şirkete 2 milyon euroya kadar tohum yatırım yapmayı hedefliyordu. Bu bilgilerden yola çıkarak Ddosify’nin 2 milyon euroya kadar bir yatırım almış olabileceğini söyleyebiliriz. Ddosify, web sistemlerine yüksek miktarda yük testi uygulayarak performans testi/DDOS atak simülasyonu yapan bir yazılım olarak karşımıza çıkan bir girişim. Kod gerektirmeden kullanılabilen bir platform olan Ddosify, 2021 yılında Fatih Baltacı ve Kürşat Aktaş tarafından Ankara’da kuruldu. Ddosify 1 milyon indirmeye ulaşmayı başardı. Ddosify, özellikle kod bilgisi gerektirmeyen yapısı ve Open Source olması ile dikkatleri çekiyor.

15-23 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • Clotie

Clotie, APY Ventures ve ALima Ventures’ın katıldığı ara turda 600 bin dolar yatırım aldı.  Clotie 021’de Angel Effect liderliğinde 400 bin dolar, 2020’de ise Albaraka Portföy ve Angel Effect’ten 700 bin TL yatırım almıştı.  Clotie bir online styling platformu olarak karşımıza çıkıyor. Teknoloji ile modayı birleştiren Clotie, yapay zekâ teknolojisi ile müşterilerini günden güne daha iyi tanıyarak, onlara verdiği hizmeti artırmayı hedefliyor. Geçtiğimiz aylarda online kişisel mağazayı kullanıcılarına sunmaya başlamıştı. Clotie aldığı yatırımı em teknolojik alanda hem de global büyüme konusunda yeni hedefleri için kullanacak.

15-23 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • GT Karbon

GT Karbon Arz Portföy’den 4 milyon euro yatırım aldı. GT Karbon soğutma kuleleri için fan kanatları üreten ve enerji tasarufu sağlamayı hedefleyen bir girişim. Girişimin CEO’su Savaş Tosun, Arz Portföy’den aldıkları yatırımla Türkiye’nin enerjiye dayalı cari açığının azaltılmasına çok daha güçlü bir biçimde katkıda bulunacaklarına inandıklarını söyledi. GT Karbon İzleme Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Tosun, kendi tasarımları olup ürettikleri GT aksiyel fiber fan kanatlarının, Türkiye genelindeki önde gelen tesislerde enerjide %30’un üzerinde tasarruf sağladığını belirtti.

15-23 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • Magic Games

Magic Games, Makers Fund tarafından liderlik edilen tohum yatırım turunda 5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna, Makers Fund haricinde ise Hummingbird Ventures’tan Fırat İleri de katıldı. Magic Games mobil oyun girişimlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. aha önce Peak’te çalışmış deneyimli bir ekip tarafından kurulan Magic Games, aldığı yeni yatırımı ekibini büyütmek ve Avrupa’da ikinci bir ofis açmak için kullanacak. Çağrı Öztürk, Rüya Çelikcan ve Mert Kasar tarafından İstanbul’da kurulan Magic Games, sosyal özellikleri ile ön plana çıkan online bulmaca oyunları geliştirmeyi hedefliyor. Ekip daha önce oy Blast, Toon Blast ve Star Blast gibi başarılı oyunlarda yer almış bir ekip.

15-23 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • Smart Kiwi

Smart Kiwi, SFC Capital’in liderlik ettiği yatırım turunda 250 bin dolar yatırım aldı. Yatırım turuna ilikon Vadisi merkezli Plug and Play ve Estonya Merkezli Startup Wise Guys da dahil oldu. Smart Kiwi, İngiltere merkezli bir şirket olarak Türk girişimci Murat Derya Özen ve Angelo Delle Piane tarafından kuruldu. Şirketin asıl amacı ise Mobilite ve lojistik filolarının operasyonel süreçlerini verimli hale getirmek. Smart Kiwi aldığı bu yatırımı ürün geliştirmek ve global pazarlara açılmak için kullanacağını açıkladı. Smart Kiwi, trafik koşulları, konserler veya futbol maçları gibi özel etkinlikler ve şehirlerdeki gerçek zamanlı insan trafiği gibi dış etkenlerle, geçmiş verileri birleştiriyor ve makine öğrenimi teknolojisini kullanıyor. Bu şekilde Smart Kiwi, belirli bir zamanda belirli bir yerde nerede ve ne kadar talep olabileceği konusunda doğru tahminler yapıyor. Sadece bununla kalmayarak depo operasyonları geliştirmek için de kullanılıyor. Filo bakım ekibi, doğru tahmin algoritmaları ile en düşük maliyetle filoya hizmet vermek için en uygun zamanın ne olduğu konusunda doğru bilgiye erişim sağlıyor.

15-23 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

1 Comment

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.