/

14-20 Kasım Global Girişimlerden Haberler

Batarya Şirketi Sinergy Flow 1.8 Milyon € Yatırım Aldı

Enerji üretimi, günümüzde sera gazı emisyonlarının ana suçlularından biridir. Merkezi Milano’da bulunan bir derin teknoloji girişimi olan Sinergy Flow, 20 saatten fazla elektrik depolayabilen sürdürülebilir, düşük maliyetli, yüksek verimli bir akış pili geliştiriyor.

Sinergy Flow, yatırımı ekibini genişletmek ve Ar-Ge faaliyetlerini sürdürmek, teknolojiyi ilgili bir ortamda doğrulamak, cihazı ölçeklendirmek ve önümüzdeki yıllarda seri üretime hazırlanmak için kullanacak.

girişim

Twitter ‘Vekil’ Veri Koruma Görevlisi Atadı

Twitter, üst düzey Twitter gizlilik ve güvenlik personelinin geçen hafta aniden ayrılan bir dizi istifasının ardından “vekil” bir veri koruma görevlisi atadı. Şimdi, mevcut bir çalışan olan Renato Monteiro, Twitter’ın “vekil veri koruma görevlisi” olarak görev yapacak.

İşten çıkarmalar ve gönüllü ayrılmaların yanı sıra Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, Slack şirketinde kendisini eleştiren yaklaşık 20 çalışanını da işten çıkardı.

Tiktok CEO’su İşten Çıkarmalar Hakkında Konuştu

TikTok CEO’su Shou Zi Chew “Organizasyon şeklimiz, elde etmek istediğimiz verimlilik seviyelerine ulaşmak için iş gücünün yarısını işten çıkarmamıza gerek olmadığı bir şekilde.” dedi.

Bloomberg’e göre Chew, “Biz de dahil olmak üzere birçok teknoloji şirketi için sahip olacağınız en büyük ekiplerden biri güven ve güvenlik ekibinizdir.” Dedi. “Platformu çok güvenli bir platform olarak tutmak istiyorsanız, bu kesinlikle değerli bir yatırım.”

Aynı zamanda Chew, Twitter’ın Musk liderliğinde hangi yöne gittiğini söylemek için çok erken olduğunu söyledi. Söylentilere göre ise TikTok, işten çıkarılan Twitter ve Meta mühendislerine Silikon Vadisi ofisine katılmaları için yaklaşıyor.

Airbnb Kurucu Ortağı Joe Gebbia, arka bahçelerde küçük evler inşa etmeye odaklanan yeni bir işletme kurdu.

Şirketin ilk ürünü olan Backyard adlı net sıfır küçük bir ev şimdi piyasaya sürülmeye hazırlanıyor ve Samara bağımsız bir işletmeye dönüştü.

Gebbia, küçük evlerin “yeni yaşam biçimlerine uyum sağlayabilen esnek konutlar” olduğunu söyledi.

Prefabrik evler, 40 m2’lik bir stüdyo ve 50 m2’lik tek yatak odalı olmak üzere iki farklı boyutta olup, çoklu kullanımlara hizmet etmeyi amaçlamaktadır.

Evler, aynı çatı altında yaşayan geniş aileler için, potansiyel kiralamalar veya Airbnb için ekstra alana yönelik.

Oyun geliştirme ve 3D animasyon şirketi Yahaha, 40 milyon dolar yatırım aldı

Kullanıcıların herhangi bir kodlama bilgisi gerektirmeden kendi oyunlarını geliştirmelerine olanak sağlayan Yahaha Studio, A+ serisi yatırım turunda 40 milyon dolar yatırım aldı. Yahaha Studio’nun 40 milyon dolarlık yatırım turu Temasek ve Alibaba liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Temasek ve Alibaba haricinde 37 Interactive Entertainment da katıldı. Bu yatırım Yahaha’nın 150 kişilik ekibi büyümesi ve ürünlerin geliştirilmesi için kullanılacak.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.