13 Soruda Çağrı Ayten ve Hoagard

Merhabalar Çağrı Bey, sizi Girişim Haberleri olarak yakından takip ediyoruz. Öncelikle, sizi ve Hoagard’ı daha yakından tanıyacağımız için oldukça mutluyuz.  Bizlerle röportaj yaptığınız için teşekkür ederiz.

 

hoagard

 

1)   Bize kısaca kendinizden ve girişimcilik öykünüzden bahsedebilir misiniz?

Ben Çağrı Ayten. 1988 Mardin doğumluyum. İlköğretim ve lise eğitimimi Denizli’de tamamladıktan sonra Pamukkale Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden 2011 yılında mezun oldum. 2014 yılına kadar birkaç farklı işin yanında lise dönemlerinde başladığım müzik üzerine yoğunlaştım. 2014 tarihinde 3 arkadaş tasarım atölyesi kurma fikrimizi hayata geçirdik. Bu atölyede grafik tasarım ve mimari alanlarda birçok projelerde çalıştık. Fakat bu süreçte fikirlere değer verilmediğini anladık. Fikirler ancak fiziksel bir objeye dönüştüğü zaman değer görüyordu. Böylelikle e-ticaret fikri aklımızda şekillenmeye başladı. Birçok materyal üzerinde argeler yapıldı. Metalin bizim için en uygun materyal olduğuna karar verdik. Böylelikle Hoagard projesi de ortaya çıkmış oldu.

 

2)     Hoagard konsept ve getirdiği yenilikler olarak oldukça ilham verici. Sizin Hoagard’ı kurarken başlıca ilham ve motivasyon kaynaklarınız nelerdi?

Hoagard ilk kurulduğu günden itibaren iki motto üzerine yoğunlaştı. Bunlardan ilki “Inspired by nature” diğeri ise “Everything begins with an idea” mottosuydu. Bizim için güzel bir fikir ve bunu geliştirebilecek bir ekip en büyük motivasyon oldu. Doğadan aldığımız ilham da bunu besleyen en büyük faktördü.

 

3)   Hoagard’ı kurarken ve kurduktan sonra karşılaştığınız sorunları bizlerle paylaşabilir misiniz? Bizler de aynı sorunlarla karşılaşırsak bize yol gösterici olması için sorunlara karşı bulduğunuz çözüm yollarını da bizlerle paylaşabilir misiniz?

Hoagard’ın kuruluşundaki en büyük sorunlardan biri sermayeydi. Sıfır sermaye ile oluşturulmuş bir proje olmasından kaynaklı bütün operasyonlarda şahsen bulunmak ve çalışmak zorundaydık. Diğer işlerimiz devam ederken çok büyük bir konsantre istiyordu. Hatta pek çok noktada vazgeçme noktasına geldiysek de ekibin hırsı bizi hep bu karardan vazgeçirdi. Diğer en büyük sorun ise dünyada bugüne kadar ortaya çıkmamış yeni bir pazarda ve yeni yeni gelişmekte olan e-ticaret sektöründe, kendi yağımızda kavrulmamız gerekiyordu. Bu yüzden ürünlerin tanıtımında çok büyük sorunlar yaşadık. Bir kategori oluştururken veya bir pazara girerken A’dan Z’ye düşünmek gerekiyor. E-ticaret çok büyük bir organizasyon gerektiriyor. Ürünün tasarımından, üretiminden, kutulanmasından, görsellerinden, reklamasyonundan, kargolanmasından muhasebesine her bir noktaya ayrı bir şekilde konsantre olmak ve bunları bir bütün içerisinde düşünmek gerekiyor. Günümüzde ortaya çıkan yeni girişimlerin başlamadan sona ermesinin en büyük sebeplerinden biri e-ticaret fikrinin uzaktan bakan bir gözle çok kolay görülmesi. Başka bir sorunda eğer fikir ve tasarım üzerine bir girişim yapıyorsanız başarının çok hızlı bir şekilde taklit edilmesi. Bunun için de kesinlikle fikri mülki hakların korunması adına patent ve telif hakları konusunu ciddiye almak gerekiyor. Maalesef maddi olarak zorlayan bir sorun olsa da sonuçları sizi motive ediyor.

 

4)  Bugünden 7 sene öncesine gittiğinizde, Hoagard’ın ilk zamanlarına yani, nasıl bir yol haritası belirlemiştiniz? Ve başlangıç noktasında belirlediğiniz hedefin neresindesiniz?

Hoagard fikrinin oluştuğu günden bugüne en büyük hedefi dünya markası olmaktı. Tüm kurumsal kimliği ve marka stratejisi bu fikir üzerine kuruldu. Günümüzde de bu çizgiden vazgeçmeden hedefe odaklı bir şekilde ilerliyoruz. Belirlediğimiz hedefin neresinde olduğumuzu içeriden bir gözle analiz etmem mümkün değil. Ama hiçbir zaman hedefe ulaşamayacak gibi çalışmaya devam ediyoruz. Bu konuda son iki yıldır güzel bir ilerleme kaydettiğimizi düşünüyorum.

5)   Hızla gelişen ve değişen dünyamızda Hoagard’ın da gelecek planlarında yeni pazarlara açılma ve büyüme planları olduğunu tahmin edebiliyoruz. Hoagard’ın gelecek planlarından ve Hoagard’a gelecek yeni konseptlerden bahsedebilir misiniz? Bizi nasıl sürprizler bekliyor?

Hoagard pandemi sürecinde Amerika pazarına yoğunlaştı. Bunun yanında Avustralya pazarına franchise sistemiyle dahil oldu. Yeni hedefleri arasında Amerika’ya şirket açıp lojistik bir ağ kurmak var. Ayrıca birkaç farklı pazar üzerinde de yine franchise sistemi ile ilgili görüşmeler devam ediyor. Bunun yanında duvar dekorasyonu ve ev aksesuarları ile ilgili argeler yoğun olarak devam ediyor. Önümüzdeki zamanlarda birçok ilgi çekeceğini düşündüğümüz tasarımlar kataloglarda yerini alacak.

 

hoagard

6)   Pandemi sürecinde, çoğu sektörde olduğu gibi e-ticaret ve e-ihracat sektöründe de büyük değişimler oldu. Hoagard olarak bu değişimden nasıl etkilendiniz ve nasıl aksiyon aldınız?

Pandemi dönemini e-ticaret için altın çağ olarak düşünebiliriz. Özellikle belirli alanlarda şirketler ciddi büyümeler yaşadı. Fakat bu tarz yükselişlerde dikkatli olmak ve tersine bir dalganın geleceğini düşünerek kontrollü büyümek gerekiyor. Nitekim pandemi sonrası serbestleşme dönemlerinde bu dalga birçok firma için direk tersine döndü. Hoagard bu sürecin gelebileceğini düşünerek gerekli önlemleri aldığı için çok fazla etkilenmedi.

7)  Pandemi dönemi insanların evde bolca vakit geçirdiği bir zaman olarak karşımıza çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Pandemiyle birlikte insanların tasarım ve dekorasyona olan ilgisinde artış görüldü. Pandemi dönemi Hoagard’a olan talebi nasıl etkiledi?

Hoagard ürünlerini dekorasyon anlamında tamamlayıcı olarak nitelendirebiliriz. İnsanların evde geçirdikler süre arttıkça dekorasyona olan ilgileri ve yenileme istekleri de paralel olarak arttı. Bu da Hoagard’ın siparişlerine ciddi bir şekilde yansıdı.

8)   Hoagard sizin ilk girişimcilik deneyiminiz. Girişimciliğin riskli taraflarını düşündüğümüzde, size bu riski aldıran ve size bu adımı attıran faktörler nelerdi?

Bu riski almamın en büyük sebebi yapmak istediğim şeyin tam ortasında kendimi bulmamdı. Bugüne kadar yaptığım tüm işlerde kendimi eksik hissediyordum. Böyle durumlarda insan sürekli bir arayış içerisinde oluyor. Başarılı olacağına inandığım bir fikir ve mutlu olacağımı hissettiğim bir iş ortamı bu adımda en büyük etkendi.

9)   Hoagard’da iki kurucu olarak nasıl bir araya geldiniz? Sizi bir araya getiren ortak noktalar, motivasyonlar nelerdi?

Ortağımla lise dönemlerinden beri arkadaşız. Bir araya gelmemiz tamamen Hoagard kurulmadan önce ortaya çıkar tasarım atölyesi fikridir. Hoagard projesinde bizi bir aya getiren ve en önemlisi hala bir arada tutan motivasyon ise aramızdaki güven ve dostluktur. Ortaklık bir iş yapısındaki en önemli faktördür. Bu yüzden sosyal alanlarda da vakit geçirmekten zevk alacağınız aynı zamanda dostum diyebileceğiniz bir ortaklık olması gerektiğine inanıyorum.

10)  Kullanıcılar girişimlerin ortaya çıkardığı ürün ve hizmeti görüyorlar. İşin biraz daha arka planına, fikri hayata geçiren ekibi de kısaca tanımak ve motivasyonunuzu öğrenmek isteriz. Hoagard ekibinden bahsedebilir misiniz?

Hoagard ekibi gerçekten kelimelere sığmayacak kadar güzel bir ekib. Her zaman şu mantığa inanmışımdır. Hızlı gitmek istiyorsan yalnız, uzağa gitmek istiyorsan birlikte gideceksin. Hoagard neredeyse tüm operasyonunu kendi bünyesinde çözümleyen bir marka. Bu yüzden ekipteki her bir birey bizim için zincirin bir halkası demek. Hoagard markasının bugünlere gelmesindeki en büyük etken onların motivasyonu. Ekipteki her bir kişi üzerine sayfalarca yazı yazabilirim.

 

hoagard

11) Pandemiyle birlikte neredeyse her girişim uzaktan çalışmaya geçti. Hoagard ekibi  pandemide çalışmalarını nasıl sürdürdü? Uzaktan çalışmanın size ne gibi etkileri oldu?

Pandemi döneminde üretim ve kargo ekibi aktif olarak çalışmaya devam etti. Fakat tasarım ve operasyon ekibi uzunca bir süre evden çalıştı. Operasyon anlamında hiç bir problem yaşamadık. Fakat Hoagard gücünü ekibin sosyal ilişkilerinden ve birbirleri üzerindeki motivasyondan alan bir marka. Bu yüzden uzaktan çalışmanın gerekli zamanlarda devreye girse de birarada olmak kadar etkili olamayacağına inanıyorum.

12)  Girişimcilikte ürün kalitesinin yanında müşteri memnuniyeti de bir girişimin başarısını pekiştiren en önemli faktörlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Hoagard’da da  baktığımızda da gözümüze çarpan çok net bir detay var ki bu da müşteri memnuniyetinin sağlanmasındaki titizliğiniz. Bu hassasiyeti sağlarken nasıl bir strateji izliyorsunuz?

Müşterilerden gelen olumlu veya olumsuz her geri dönüş kütüphanemizde kaydediliyor ve her hafta rapor olarak sunuluyor. Daha sonrasında bu dönüşler değerlendirilerek ilgilendirdiği bölümlere iletiliyor. Bölümler de bu sorunlar ve eleştiriler üzerine çalışarak sorunları bertaraf ediyor. Böylelikle müşterilerle olan ilişki her zaman interaktif olarak markaya yararlı olacak şekilde devam ediyor.

13) Sosyal medya her gün hızla ilerler vaziyette ve hayatımızın kopmaz bir parçası. Sizin de sosyal medya hesaplarınıza önem verdiğiniz dışarıdan bakıldığında çok belli oluyor. Peki siz sosyal medyayı işinizle yakalayabildiğinizi düşünüyor musunuz?

Hoagard markasının en önem verdiği alan sosyal medyadır. Çünkü bizim için insanlarla doğrudan bağlantı kurabildiğimiz ve kendimizi anlatabildiğimiz tek mecra. Bu yüzden sosyal medya kanallarına çok önem veriyoruz. Sosyal medya etkileşimlerine baktığım zaman işimizle sosyal medyayı yakalayabildiğimizi söyleyebilirim.

14) Sizi başarıyla takip eden birçok girişimci, belki de attığınız her adımdan etkileniyor ve sizi idolü olarak seviyor. Peki sizin bu yolda bir idolünüz var mı?

Beğenerek takip ettiğimiz bir çok marka var. Fakat direk olarak bir markayı idol aldığımızı söyleyemem. Genelde beğendiğimiz markaların beğendiğimiz yönlerini kendimize referans alıyoruz. Örnek vermek gerekirse Ikea’nın montaj ve paketleme sistemi bizim için büyük bir ilham.

15) Son olarak da sizi severek takip eden okurlarımıza ve girişimcilik dünyasında yer almak isteyen insanlara neler söylemek istersiniz?

Mutlu olacaklarına inandıkları bir fikir bulduklarını hissettikleri zaman asla peşini bırakmasınlar. Doğru insanlar, yaratıcı bir fikir ve titizlikle kurulmuş bir sistem her zaman başarı getirecektir.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

10 Failures That Cannot Stop Jeff Bezos

Daha İyi Bir Uyku İçin 6 İpucu

Usersdot 2,9 Milyon Liralık Yatırım Aldı

Günün Son Saatlerini Daha İyi Değerlendirmek İçin 6 Akşam Rutini Tavisiyesi

DİA Yazılım İnsan Kaynağını %30 Büyüttü!

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.