13 Haziran Pazartesi Neler Oldu ? 📢

30 Mayıs Pazartesi Neler Oldu? 📢

Google’dan Kapatma Kararı, WhatsApp’tan Yeni Özellik, Migros Online Yemek Sipariş Adımı

📱 WhatsApp’ın Yeni Özelliği Açıklandı

Dünyanın en büyük anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp yeni bir özellikle kullanıcılarının karşısına çıktı. iOS 15 ile karşımıza çıkan Odak Modu’nda bildiğimiz üzere kullanıcılar bildirimlerin gelip gelmeyeceğini ayarlayabiliyorlardı. WhatsApp bunun için kolları sıvadı ve bu uygulamayı destekleyeceğini açıkladı. Artık gelen WhatsApp aramalarında Rahatsız Etme tarafından sessize alındı kullanıcıya bildirilecek. Beta sürümünde test edilen özellik Ocak ayında kullanımda olacağı yönünde bilgi veriliyor.

📱 WhatsApp’ın Atası Kapanıyor

Google’ın 24 Ağustos 2005 tarihinde kullanıma sunduğu Google Talk kullanımdan kaldırılacak. 16 Haziran tarihinde artık kayıt olunamayacak. Google kullanıcılarına Google Chat’e geçmelerini öneriyor. Kapatılma sebebi çok ilgi görmemesi sebebiyle olsa da aslında platform 2015’te Hangoust’un çıkmasıyla rafa kaldırılmıştı ancak üçüncü taraf yazılımlarla kullanılabiliyordu. Google bu aralar rakiplerine karşı hamleleri sıkılaştırıyor gibi gözüküyor.

🛵 Migros’tan Online Yemek Sipariş Sektörüne Adım

Son zamanlarda online yemek, taksi ve alışveriş gibi uygulamaların hayata geçişi ve kullanımı artmıştı. Migros’ta bu sektöre adım atan firmalardan biri oldu. Migros Hemen, Migros Ekstra ve Sanal Market gibi bir çok servisi hayata geçiren firma yemek siparişleri için ‘Migros Yemek’ adlı servisi kullanıma açacağını açıkladı. Temmuzda İstanbul’un büyük bir kısmı, Ankara ve İzmir’de faaliyete geçecek.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Hüseyin Atılgan

Araştırmayı, her konuda bilgiler edinmeyi, her insanın farklı bir bakış açısı olduğu için yeni insanlar tanımayı seven, her boşluk bulduğunda zamanını müziğe ayıran bir üniversite öğrencisiyim. Ailemizin düşünmekten, araştırmaktan ve üretmekten bıkmayanıyım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.