13-19 Mart Global Girişimlerden Haberler

Facebook, 10.000 Çalışanını Daha İşten Çıkarıyor

Facebook’un ana şirketi Meta, geçtiğimiz günlerde işgücünü 10.000 çalışan azaltacağını ve henüz doldurmadığı yaklaşık 5.000 açık rolü geri çekeceğini doğrulayan raporları duyurdu. “İşe alma ekibimizin boyutunu daha da küçültmek gibi zor bir karar verdim. Az sayıda durumda, bu değişikliklerin tamamlanması yıl sonuna kadar sürebilir” diyor Zuckerberg. Zuckerberg ayrıca, mükerrer veya daha düşük öncelikli projeleri iptal etmeye ve her organizasyonu mümkün olduğunca yalın hale getirmeye odaklandıklarını söyledi.

girişim

Stripe, 6.5 Milyar Dolarlık Yatırım Aldı

İrlandalı ödeme işleme platformu Stripe, Seri I fonlama turunda 50 milyar dolar değerlemeden 6,5 milyar doların üzerinde teminat aldı. Özellikle, bu, 2021’deki 95 milyar dolarlık önceki değerinden keskin bir düşüş. Bu yılın başlarında Stripe, Ocak ayında kendi içinde değerini 63 milyar dolara düşürdüğünü duyurdu.

Klimato 4.2M Euro Yatırım Aldı

Gıdalardan kaynaklanan CO2 emisyonları, küresel emisyonların yaklaşık üçte birini oluşturuyor ve pek çok Avrupalı startup bu sorunu çözmek için çalışıyor. Küresel gıda endüstrisinin karbon emisyonlarını düşürmesine yardımcı olmak için İsveçli karbon yönetimi yazılım şirketi Klimato, uluslararası genişlemesini sürdürmek için 4,2 milyon Euro yatırım aldı.

Çevrimiçi Alerji Girişimi Allermi, 3,5 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Alerji tedavisi için özelleştirilmiş bir yaklaşım sunan San Francisco merkezli bir sağlık teknolojisi girişimi olan Allermi, tohum yatırım turunda 3,5 milyon dolar topladı. Finansman, alerji tedavisine kişiselleştirilmiş bir çözüm sunmak için kullanılacak. Ayrıca ulusal genişlemeye devam etmek, iş, pazarlama ve ürün operasyonları kurmak için kullanılacak.

Solarcycle, 30 Milyon Dolar Yatırım Aldı

California merkezli bir firma olan Solarcycle, eski panelleri yenileri için kaynaklara dönüştürmek için özel bir teknoloji yarattı. Teknoloji odaklı geri dönüşüm girişimi 30 milyon dolar topladı. Bu, şirketin bir yıl önceki başlangıcından bu yana toplam fonunu 37 milyon dolara getiriyor. Hem işletme sermayesini hem de altyapı finansmanını içeren fonlar, şirketin güneş paneli geri dönüşüm kapasitesini ve malzeme yeniden üretim yeteneklerini artırmak için kullanılacak.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.