/

13-18 Mart 2023 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Kaçırdıysanız geçen haftanın raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

1) Diginak.com

Diginak.com, 2,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım idacapital’in innovate21st kapsamında yapıldı. Diginak.com ise aldığı bu yatırımı fintech altyapısını güçlendirmek için kullanacak. Diginak.com, 2023 yılında 4 kat büyüyerek 1 milyon ton yük ve 5 milyon dolar gelir elde etmeyi hedefliyor. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Diginak.com Nedir?

Diginak.com, dijital taşımacılık platformu olarak karşımıza çıkıyor. Taşımacılık hizmetini uçtan uca dijitalleştiren araç tedarik ihtiyacının oluşmasından yükün alıcıya teslim edilmesine kadar geçen süreçteki tüm adımların dijital olarak yönetilmesini sağlıyor.

Diginak.com CEO’su Oğuzhan Karaca, “Türkiye’de irili ufaklı 8 bine yakın lojistik firması var. Bu firmalar yurt içi taşımacılık ihtiyacının yüzde 6’sına karşılık verebiliyor. Geriye kalan yüzde 94’ü Diginak.com’un hedef kitlesi olan bireysel nakliyeciler tarafından karşılanıyor. Diginak.com 2022 yılında bir önceki yıla oranla ciro bazında 6 kat büyüdü. 2023 yılında hedefimiz bu büyüme ivmesine devam etmek. Bu sene 400 müşteri, 20 milyon kilometre yol, 1 milyon ton yük taşımaya ulaşmak istiyoruz.” dedi.

 

2) Kalfa

Kalfa, 15 milyon TL yatırım aldı. Bu yatırım 180 milyon TL değerleme ile gerçekleştirildi. Yatırım Boğaziçi Ventures liderliğinde gerçekleştirdi. Yatırım turuna, Boğaziçi Ventures haricinde ise APY Ventures, Mindvest GSYF, Mikro Yazılım, Hedef Portföy ve bireysel yatırımcılar da katıldı. Alınan bu yatırım şirketin teknolojisini güçlendirmek ve daha fazla mali müşavire ulaşmak için kullanılacak. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

13-18 Mart 2023 Yatırım Alan Girişimler

Kalfa Nedir?

Güncel regülasyonlar hakkında bilgiye erişimi kolaylaştırmanın yanı sıra katma değerli sevişlerle mali müşavirlik ofislerinin gelirlerini artırmayı hedefleyen bir platform. Kalfa’nın kurucu ortaklarından Demirhan Şener’e göre Operasyonel yoğunluk, hızlı değişen regülasyonun doğru yorumlanması ve ek gelir ihtiyacının mali müşavirlik ofislerinin en temel üç sorunu olduğunu ve bu sorunları çözmek üzere yola koyulduklarını belirtti.

 

3) Turan

Turan, 20 milyon TL yatırım aldı. Yatırım turuna Birleşik Ödeme, Colendi Ventures, APY Ventures, KT Portföy, Tera Portföy, Neo Portföy Türkaz Yatırım Fonu, Re-Pie ve Azerbaycan’ın ilk girişim sermayesi fonu Caucasus Ventures katıldı. Alınan yatırım ile ilgili Turan kurucusu ve CEO’su Özgür Bayraktar şu cümleleri kurdu: “Başta Türk Devletleri arasında kapsamlı iş birliğini teşvik etmek amacı ile uluslararası bir örgüt olarak kurulan ve bu devletlerimizi gönüllü bir birlik olarak bir araya getiren Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) olmak üzere; ülkemizdeki Türk Devletlerinin, diplomatik temsilcilikleriyle yakın bir iş birliği içinde çalışıyoruz. Bugün duyurduğumuz yeni yatırım turumuz ile 2023 yılında başta Azerbaycan ve Özbekistan olmak üzere bölgedeki varlığımızı açacağımız yeni ofislerle güçlendireceğiz.’’

13-18 Mart 2023 Yatırım Alan Girişimler

Turan Nedir?

Turan, Türk Devletleri arasında fiziki dünya için tasarlanan para transferini sürecini dijitale taşıyan bir altyapı. Şirket; Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan gibi Türk Devletleri’ne para transferi yapabilecekleri yüzde 100 dijital bir para transferi geçidi oluşturuyor. Bu yolda 170 milyon insana ulaşmayı hedefliyor.

Turan, Azerbeycan’a saniyeler içinde para transferlerini çözüyor. Azerbaycan’da bulunan tüm bankalara 60 saniyede para gönderme altyapısına sahip. İlk iş Azerbaycan’dan başlayan Turan’ın sıradaki hedefi ise Özbekistan.

 

4) Hubbox

Hubbox, 7 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım Keiretsu Forum Türkiye’den geldi. Yatırım AR-GE geliştirmek için kullanılacak.

13-18 Mart 2023 Yatırım Alan Girişimler

Hubbox Nedir?

Büyük, kullanması uzmanlık isteyen, ulaşılması zor ve pahalı sistemleri IoT servisler haline getirerek otomasyon sistemlerinin uzaktan yönetimini sağlayan bir altyapı olarak karşımıza çıkıyor. Şimdi ise deprem afetini daha deprem yaşam ve endüstri alanlarına ulaşmadan haber verecek bir sistem üzerine çalışıyor. Şu anda geliştirdiği sistemleri 80’den fazla ülkede makine ve otomasyon sektörünün hizmetine sunuyor.

“HUBBOX olarak ortağı olduğumuz EDİS Deprem ve Afet bilgilendirme sistemleri için ürettiğimiz IoT cihazlarımızla depremle ilgili ürünler üzerinde çalışıyoruz. 2023 ve daha öncesinde ülkemizin en acı sonuçlarla yüzleştiği deprem afetini daha deprem yaşam ve endüstri alanlarına ulaşmadan haber verebilen sistemler ve ürünlerimizi geliştiriyoruz. 2023 yılında İstanbul ve Marmara bölgesini kapsayan bu hizmetimizin mart ayından itibaren müşterilerimizin hizmetine sunmaya başlayacağız.” dedi.

 

5) Mizanplus Cloud Kitchens

Mizanplus Cloud Kitchens, 60 bin dolar yatırım aldı. Yatırım turuna HiVC ve Aura B4YO 1. GSYF (B4YO Capital) liderliğinde Mehmet Çelikol, Ali Cicioğlu, Utku Öz, Ersin Nazalı, Ayşe Güçlü Onur, Emre Açıkel, Hasan Çoker, Eren Çiçek ve Cana Güneş gibi melek yatırımcılar katıldı. Ayrıca girişime köprü yatırım ile 700 bin dolar daha destek gelebileceği de söylendi. Girişim kendini pazarda büyütmek için yatırımı kullancak.

 

 

13-18 Mart 2023 Yatırım Alan Girişimler

Mizanplus Cloud Kitchens Nedir?

Paket servis odaklı sanal restoran markaları oluşturan ve kendi çoklu marka/platform yönetim sistemini geliştiren Mizanplus Kitchens, şu ana kadar 50 bin’den fazla müşteriye hizmet verdi.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Harun Özdemir, “Küçük ve orta büyüklüklükteki birçok işletmenin sahip olduğu âtıl kapasiteyi yemek markalarımız ve çoklu marka yönetim teknolojimiz sayesinde çok daha efektif bir şekilde kullanıp karlılıklarını arttırıyoruz. Herhangi bir işletme portföyümüzdeki markaların operasyonunu yürüterek aylık 500 bin TL’ye kadar ek gelir elde edebiliyor. Özellikle zor ekonomik koşulların etkisiyle gıda sektöründeki bu ihtiyaç çok önemli hale geldi.” dedi. “Amacımız ‘Dükkân dükkân içinde’ adını verdiğimiz bu konsepti Türkiye geneline yaymak. Sonrasında ise Türkiye menşeli bu markalar ile dünyada adımızı duyurmak.” diye de ekledi.

Ayrıca girişimin 2024 yılında dünyaya açılacağı da aktarıldı.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.