12 Mart Pazar Neler Oldu? 📢

2 Ocak Salı Neler Oldu? 📢

Apple’da karışıklık, HBO Max adını değiştiriyor, Lenovo Aston Martin iş birliği…

🕶️ Karma Gerçeklik Gözlüğü Apple’ı İkiye Ayırdı

Teknolo piyasasının büyük ismi Apple bu sene karma gerçeklik gözlüğünü piyasaya sürmek istiyor. Ancak birtakım sıkıntılar yüzünden Apple Reality Pro adlı bu gözlük bir türlü çıkamıyor. Bu durum ise CEO Tim Cook’un canını sıkıyor. Pandemi, çip krizi ve ekonomik kriz atlatan gözlüğün şu anki düşmanı yazılım sıkıntıları. Şirketin tasarım ekibi ve yazılım ekibi bir kez daha ertleme olacağını rapor etti. Bunun üstüne CEO Tim Cook ise reddederek ve daha sınırlı bir ürünle erken lansaman için baskı yapıyor. Başlığın fiyatının ise en az 2 bin doları bulacağı belirtiliyor.

12 Mart Pazar Neler Oldu? 📢

📺 HBO Max Tekrardan Adını Değiştiriyor

WarnerMedia’nın dijital film ve dizi izleme platformu olan HBO Max tekrardan adını değiştiriyor. WarnerMedia’nın Discovery+ ile birleşmesinin ardından bu isim artık Max olarak yer alacak. Bu isim ise bu platformun 4. İsmi olacak. Daha öncesinde HBO Go ile başlayan platform HBO Now olarak adını değiştirmiş bu ismin ardından ise bildiğimiz HBO Max olarak yoluna devam etmişti. Şimdi ise HBO kısmı kalkarak Max olarak devam edecek. Bu birleşmede mevcut içerikler durmasının yanı sıra Max’e Discovery+ içerikleri eklenecek.

🏎️ Lenovo Aston Martin İş Birliği

Teknoloji markası Lenovo ile Aston Martin güçlerini birleştirerek yeni bir iş istasyonu yapıyorlar. İş istasyonu dediğimiz şey ide teknik ve bilimsel araştırma/uygulama için tek kişinin kullanabileceği şekilde tasarlanmış bilgisayar modelleridir. ThinkStation PX, P7 ve P5 olmak üzere üç model piyasaya sürüldü. Bilgisayarların özellikleri ise şöyle:

En üst model ThinkStation PX

  • Önceki jenerasyondan %53 daha iyi performans sunan 120 işlemci çekirdeği
  • Dört adet NVIDIA RTX 600 ADA Generation ekran kartı
  • 2 TB DDR5 RAM
  • 1850W güç kaynağı

Orta model ThinkStation P7

  • Intel’in 4. nesil Ölçeklenebilir Xeon işlemcileriyle 56 adede kadar çekirdeği destekleyen tek CPU soketi
  • Üç adet NVIDIA RTX 6000 ekran kartı

En düşük model ThinkStation P5

  • 24 çekirdekli Intel Xeon W işlemci
  • İki adet NVIDIA RTX A6000 ekran kartı

12 Mart Pazar Neler Oldu? 📢

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.