12 Aralık Pazartesi Neler Oldu? 📢

25 Kasım Cumartesi Neler Oldu? 📢

12 Aralık Pazartesi Neler Oldu? 📢

📺 Disney + Netflix’i Tahtından etti

Pandemi süreciyle beraber dijital film ve dizi platformları hem arttı hem de kullanıcı sayısı bir hayli yükseldi. Netflix bu imparatorluğun başından düşerek yerini Disney’e kaptırdı. Şirket, ana platformları olan Disney+, Hulu ve ESPN’de toplamda 235 milyon abonelik bildirdi. Netflix ise Kasım ayı itibarıyla 223,1 milyon abone sayısı ile ikinci sıraya gerilemiş oldu. Böylelikle yalnızca 3 senedir bu piyasada olan Disney+ büyük bir başarı yakalayarak uzun süredir bu konuda lider olan Netflix’i geride bırakmayı başardı.

12 Aralık Pazartesi Neler Oldu? 📢

📱 Huawei İle Oppo Anlaştı

2019 yılında ABD ambargosu ile karşılaşan Huawei dünya çapında hizmetini sürdürmek için adımlar atıyor. Huawei bir adım daha atarak ünlü telefon markası olan Oppo ile anlaşma gerçekleştirdi. BTK çatısı altında çıkışını sürdüren Oppo, bir başka Çinli şirket Huawei ile 5G, WiFi, ses ve video kodeklerini kapsayan bir anlaşma yoluna gitti. Huawei ve Oppo, bu konulardaki bilgi birikimlerini birbirlerine sunacaklarına dair çapraz lisans anlaşması imzaladıklarını duyurdu.

12 Aralık Pazartesi Neler Oldu? 📢

🪙 Binance’tan Kara Para Aklama Soruşturmasına Cevap

Binance, Reuters’ın platform hakkındaki kara para aklama soruşturması haberi hakkında açıklama yaptı. Dünyanın en büyük kripto para piyasası olan Binance hakkında kara para aklama soruşturmasındaki iddiaları yalanladı. Binance, Reuters tarafından paylaşılan habere karşı çıktı. Platform, aşağıda yer alan yasa dışı fon hesaplamalarını yanlış, uygunluk kontrolleri hakkındaki açıklamaları da “ tarihi geçmiş ” olarak nitelendirdi. Bununla birlikte yüksek endüstri standartları sürdürdüğünü ve platformdaki yasa dışı kripto para etkinliğini tespit etme becerilerini geliştirmeye çalıştıklarını aktardı. Ayrıca bir Binance sözcüsü, Reuters’a “ ABD Adalet Bakanlığı’nın iç işleyişine dair herhangi bir bilgiye sahip değiliz ve bilseydik de yorum yapmamız uygun olmazdı. ” şeklinde konuştu.

12 Aralık Pazartesi Neler Oldu? 📢

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.