/

11-19 Kasım Yatırım Alan Girişimler

11-19 Kasım Yatırım Alan Girişimler

Bu haftanın yatırım alan girişimlerine şöyle bir göz atalım. Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

  • Alternatif SuperApp

Alternatif SuperApp çıktığı kitle fonlamada yatırımını 18,8 milyon TL ile kapattı. Toplamda 1567 yatırımcının yatırım yaptığı fonlamada 113 nitelikli yatırımcı bulunuyor. Alternatif SuperApp karşımıza yüzlerce markanın dijital cüzdanını ve kampanyalarını bir arada toplayan gelişmiş bir pazaryeri platformu olarak karşımıza çıkıyor. 2021 yılının Aralık ayında lansman yapan girişim, 2022 Ağustos ayında 70’ten fazla işletmeye ulaşmış 1000’e yakın şube açmış durumda. 150 bin müşteri kitlesi ile platformunda 12 Milyon TL’nin üzerinde bir işlem hacmine sahip. Alternatif SuperApp’in yapılan kitle fonlamasında değeri 1.125 Milyon TL olarak belirlenmiştir. PwC tarafından yapılan değerleme raporuna göre Alternatif SuperApp’in değeri 1.86 Milyar TL olarak ön görülmüştür.

 

11-19 Kasım Yatırım Alan Girişimler

  • Yenir

  Yenir, Eksim Ventures’tan 30 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. Tohum öncesi yatırım turunda alınan yatırmın finansal detayları ise paylaşılmadı. Yenir karşımıza gıda israfına odaklanan yerli bir Pazar yeri platformu olarak çıkıyor. 2020 yılında Servet Akdoğan ve Dolunay Kaplan tarafından kurulan Yenir, 2021 yılının Ocak ayında ise hizmet vermeye başladı. Yenir, hizmet sunduğu yerlerde Re-Sell Hub adını verdiği geri dönüşüm merkezleri açarak anlaşma yaptığı firmaları ürünlerini toplayıp onları kalite kontrolünden geçirdikten sonra uygun fiyata satışa sunarak hizmet veriyor. Yenir aldığı yatırımı girişimin Yenir Re-Sell Hub sayısını artırmak ve daha fazla ürünün israfını engellemek için kullanacağını açıkladı. Yenir’in 2025 hedefi ise Türkiye’de hizmet verdiği her bölgede ki yıllık 1milyon ton israfı önlemek, iş modelini 2 yıl içinde Türkiye’de katladıktan sonra yurt dışında da aynı dönüşümü başlatmak.

11-19 Kasım Yatırım Alan Girişimler

  • Artcomun

Artcomun, çıktığı tohum öncesi yatırım turunda 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Artcomun’un tohum öncesi yatırım turuna İlker Diker, Ahmed Faruk Karslı, Emre Kenci, Bülent Tekmen, Gökhan Demir, Ahmet Salih Palamut, Kerem Özten ve UNVEST dahil oldu. KKWORKS girişimlerinden biri olan Artcomun, sanat ticaretini mobil cihazlara taşırken verileri ve algoritma sistemlerini kullanıyor. Şirket, kullanıcılar için tek platformda yüz binlerce sanatçıya ulaşma, varlığını yönetme; sanatçılar için ise ücretsiz sergileme ve kişisel markasını inşa etme imkânı sunuyor.  Artcomun Osman Dora Kezer ve Mertcan Alganoğlu tarafından kurulmuştu. Artcomun, 2021 senesinde hizmete aldığı MVP’si sanatyapiyo.com ile 4097 sanatçıya ve 10binin üzerinde sanat eserine ev sahipliği yapar konuma gelmiş durumda. Sanat ekosisteminde önemli bir dar boğanı çözen girişim 80 ülkeden 1 milyon sanatçıya erişmeyi ve Web3.0 araçları dahil yeni kategorileri portföyüne eklemeyi hedefliyor.

11-19 Kasım Yatırım Alan Girişimler

  • TelomEYE

TelomEYE Pharmaceutical, çıktığı yatırım turunda 10 milyon dolar değerleme üzerinden 1 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu, sağlık konusunda bölgedeki en önemli yatırımcılardan biri olan Mehmet Ali Aydınlar, Re-Pie Startup-1 Girişim Sermayesi Fonu ve Türkiye’nin önde gelen yatırım bankacısı ve seri girişimcilerinden Kerim Kotan’ın liderliğinde gerçekleşti. TelomEYE Pharmaceutical’in 1 milyon dolarlık yatırımı oftalmolojide yeni patentli tedavilerinin faz I ve II insan çalışmalarını tamamlamak için kullanacağı açıklandı. Biyoteknoloji şirketi olan TelomEye Pharmaceutical, presbiyopi, katarakt ve maküler dejenerasyon gibi yaşa bağlı hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde daha önceden kullanılmamış, tamamen yeni ve özgün bir metodu hizmete sunmak. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

11-19 Kasım Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.