10 Mayıs Salı Neler Oldu? 📢

E-Pasaport, E-Sürücü Belgesi ,E-Mavi Kart- Facebook Konum- Alqueva

🌳 E-Pasaport, E-Sürücü Belgesi ve E-Mavi Kart Duyuruldu

10 Mayıs Salı Neler Oldu? 📢

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü basın toplantısında İçişleri Bakanlığı tarafından; E-pasaport, e-sürücü belgesi ve e-mavi kart duyuruldu. Yapılan açıklamada 2022 Ağustos ayı itibariyle seri üretime geçileceği eklendi. 10 yıl boyunca kullanılabilecek hizmette, Turkey ibaresi yerine Türkiye ibaresi yer alacak. Aynı zamanda pasaportta, Türkiyenin farklı yerlerinden görüntüler yer alacak.

🌳 Facebook’ta Konum Takibi Yapan Uygulamalar Kapatılıyor

10 Mayıs Salı Neler Oldu? 📢

Facebook, konum takibi yapan bazı uygulamaları platformdan kaldırma kararı aldı. Alınan kararın sebebi için ise, konum kullanma özelliği değil, uygulamanın kullanım oranının düşüklüğü gösterildi. Uygulamalar platformdan Mayıs sonunda kaldırılacak.

🌳 Yüzer Güneş Tarlası: Alqueva

10 Mayıs Salı Neler Oldu? 📢

Geleceğin enerjisi ve günümüzün trend konusu yenilenebilir enerji için çalışmalar devam ediyor. Yapılan çalışmalarda, pek çok alternatif yollardan elektrik üretilmek isteniyor. Bu amaç için kara parçalarında hali hazırda güneş tarlaları kullanılmakta. Alqueva baraj gölünde bulunan yüzer güneş tarlası ise çalışmalara yeni bir boyut kazandırıyor. Portekiz’de bulunan güneş tarlası, dört futbol sahası büyüklüğünde. Aynı zamanda tarla, yılda 7.5 gigawatt saat elektrik üretebilecek kapasitede. Avrupa’nın en büyük yüzer güneş tarlası olarak anılan tesis, Temmuz ayında elektrik üretimine başlayacak.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.