10-16 Ekim Global Girişimlerden Haberler

Uniswap Labs 165 Milyon Dolar Yatırım Aldı 

New York merkezli Uniswap Labs 1.66 milyar dolar değerleme üzerinden 165 milyon dolar yatırım aldı. Kullanıcıların merkeziyetsiz para alışverişini kolaylaştıran girişim aldığı yatırımla birlikte kullanıcılarının NFT ticareti yapmalarını sağlayan bir ürün geliştirecekler. 

10-16 Ekim Global Girişimlerden Haberler

Resonance 150 Milyon Euro Fon Oluşturdu 

Paris merkezli Resonance 150 milyon euro fon oluşturdu. Fransa merkezli Otium Capital bünyesinde kurulan şirket sektör ayırt edilmeksizin tohum aşamasından Seri A turuna kadar yatırım yapılacak. Yapılacak yatırımın maksimum miktarı ise 10 milyon euro civarında planlanıyor. 

10-16 Ekim Global Girişimlerden Haberler

Ligthrock, 834 Milyon Dolar Fon Oluşturdu 

İngiltere merkezli yatırım fonu Lightrock 834 milyon dolarlık fon oluşturdu. Oluşturulan fon ile birlikte iklim teknolojisi geliştiren şirketlere yatırım yapılacak. VC Kuzey Amerika ve Avrupa merkezli girişimlere 10 milyon ile 40 milyon dolar arasında yatırım yapmayı planlıyor. 

 10-16 Ekim Global Girişimlerden Haberler

BNP Paribas, Kantoxu Satın Aldı 

BNP Paribas, Kantox’u satın aldı. Şirketlerin para birikiminini otomatikleştiren Kantox için 120 milyon euro ödenirken anlaşma gereği Kantox kendi markasıyla hizmet vermeyedevam ederken teknolojisi BNP Paribas’a entegre olacak. 

10-16 Ekim Global Girişimlerden Haberler

Homa 100 Milyon Dolar Yatırım Aldı 

Oyun geliştiricileri için veri bazlı araçlar sunan Homa 100 milyon dolar yatırım aldı. Oyun üreticilerin oyunlarını daha verimli ve yaratıcı bir biçimde piyasaya sürülmesini sağlayan Homa şu an 1000’den fazla oyun stüdyosuyla çalışıyor. Homa alınan bu yatırımla birlikte birbirine bağlı oyunlardan oluşan bir sanal dünya kurmayı hedefliyor. 

10-16 Ekim Global Girişimlerden Haberler

Airwallex, 100 Milyon Dolar Yatırım Aldı 

Şirketler için ülkeler arası finans hizmeti sunan Airwallex 100 milyon dolar yatırım aldı. Şirketlerin uluslararası banka hesabı açmasını kolaylaştıran Airwallex aynı zamanda oluşturulan bu hesapların kontrolü konusunda da şirketlere kolaylık sağlıyor. Airwallex alınan yatırımla beraber yeni coğrafyalara açılmak ve ürün skalasını geliştirmek istiyor 

10-16 Ekim Global Girişimlerden Haberler

GoHenry 55 Milyon Dolar Yatırım Aldı 

Çocuklara yönelik banka hizmeti sunan GoHenry 55 milyon dolar yatırım aldı. 6 yaş ve üstü çocukların bilinçli para biriktirmesini ve harcamasını sağlayan neobanka GoHenry aldığı bu yatırımla birlikte Avrupa’daki büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. 

10-16 Ekim Global Girişimlerden Haberler

Vista Equity Capital, KnowBe4’u 4.6 Milyar Dolara Satın Alıyor 

Vista Equity Capital siber güvelik alanında şirketlere hizmet veren KnowBe4’u satın alıyor. Şirketlere karşı kimlik avı saldırılarını simüle ederek önlem alınmasını sağlayan KnowBe4’un satın alınmasıyla ilgili finansal bir detaya ise ulaşılamadı 

 

10-16 Ekim Global Girişimlerden Haberler

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.