1 Haziran Çarşamba Neler Oldu ? 📢

Yerli Oyun Girişimi Cypher Yatırım Aldı, WhatsApp’a Güncelleme, 4500 Yaşında

🎮 Yerli Oyun Şirketi Cypher Games Yatırım Aldı

İstanbul merkezli mobil oyun stüdyosu olan Cypher Games çıktığı yatırım turundan başarıyla döndü. Cypher Games yatırım turundan 3,2 milyon dolarla ayrıldı. Yatırım turu Play Ventures liderliğinde 500 Global, Next Games, Elite Games Developers kurucusu Koakim Achén ve Tripledot Studios kurucusu Akın Babayiğit tarafından gerçekleşti. Şirket aldıkları bu yatırımı Casual Mobil Merge oyununu geliştirmek ve ekibini iki katına çıkarmak için kullanacağını söyledi.

📱 WhatsApp’a ‘Mesaj Düzenleme’ Özelliği Yolda

En çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a yeni bir özellik geliyor. Geçtiğimiz günlerde WhatsApp Twitter’dan esinlendiği kapak fotoğrafı üzerinde çalışıldığı söylenmişti şimdi ise WABetaInfo mesaj düzenleme özelliğini açığa çıkardı. Android, İOS ve masaüstü sürümde kullanılabilecek bu özellik sayesinde yanlış yazılan kelimeler için ikinci bir mesaj yazmaya gerek kalmayacak. Aslında 5 yıl önce bu özellik için düğmeye basılmıştı ama hiçbir gelişme yaşanmamış güncelleme rafa kaldırılmıştı. Bu sefer WhatsApp bu özelliğin nasıl kullanılacağı ile ilgili bir görsel yayınladı.

🪴 4500 Yaşında Ve 178Km Uzunluğunda

Avusturalyalı bilim insanları insanı Batı Avusturalya’da yer alan Shark Bay’deki bir deniz otu bölgesinde Dünyanın en büyük ve en uzun bitkisini keşfetti. Yüzeye yakın yerde keşfedilen bitki topluluğunun aslında tek bir genetiğe sahip olan tek bir bitki olması bilim insanlarını şoka uğrattı. Köklerinin ilk kez yaklaşık 4500 yıl önce oluştuğu düşünülen bitkinin boyu ise 178,6 kilometre. Bilim insanları bu kadar uzun süre hayatta kalmayı başaran bu bitkinin tüm koşullara rağmen nasıl evrimleştiğini incelemeye başlayacak.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Hüseyin Atılgan

Araştırmayı, her konuda bilgiler edinmeyi, her insanın farklı bir bakış açısı olduğu için yeni insanlar tanımayı seven, her boşluk bulduğunda zamanını müziğe ayıran bir üniversite öğrencisiyim. Ailemizin düşünmekten, araştırmaktan ve üretmekten bıkmayanıyım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.