1 Ağustos Pazartesi Neler Oldu ? 📢

30 Mayıs Pazartesi Neler Oldu? 📢

 

📱 App Store Birçok Bölgede Kapandı

apple

Teknoloji devi Apple aralıklarla resmi internet sitesini kapatarak çeşitli yenilikler yapıyor. Genelde yeni modeller ve zamlar için kapayan Apple web sitesini birçok bölgede tekrardan kapatmış durumda. Apple Store şu anda daha önce de olduğu gibi “Hemen döneceğiz” ve “Apple Store’da bazı güncellemeler yapıyoruz” ifadeleri yer alıyor. Yenilikler ise merak konusu.

🚁 Volkswagen İlk Uçan Aracını Tanıttı

Çizgi filmlerde gördüğümüz uçan araçlar yılların geçmesiyle gerçek oluyor. Volkswagen Grubu bugün Çin’de elektirikli Dikey Kalkış ve İniş (eVTOL) yolcu uçağı prototipini tanıttı. Böylece şirket 2020 yılında Çin’de başlattı uçan araç çalışmalarının sonuçlarını tatmaya başlıyor. Volkswagen, konsepti optimize etmek için bu yıl içinde birkaç uçuş testi gerçekleştirecek ve geliştirilmiş bir prototip, 2023 yazının sonlarına kadar daha ileri test uçuşlarına tâbi tutulacak. Aracın şimdilik 200 km’lik bir menzili olması öngörülüyor.

🌡️ Bill Gates’ten Blue Frontier’e 20 Milyon Dolar Yatırım Geldi

Microsoft’un kurucusu olan Bill Gates’in Breakthrough Energy Ventures adlı temiz teknoloji yatırım fonu, Blue Frontier adlı şirkete Seri A turunda 20 milyon dolar yatırım yaptı. 1997 yılında kurulan Blue Frontier iklim değişiklikleri için tasarım değiştirerek zararlı gazların 1/5 oranına azaltarak çevreye hasarı azaltıyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Hüseyin Atılgan

Araştırmayı, her konuda bilgiler edinmeyi, her insanın farklı bir bakış açısı olduğu için yeni insanlar tanımayı seven, her boşluk bulduğunda zamanını müziğe ayıran bir üniversite öğrencisiyim. Ailemizin düşünmekten, araştırmaktan ve üretmekten bıkmayanıyım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.