/

1-6 Mayıs 2023 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

1- Yancep

Yancep, 5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım Koçfinans, Papara, EGİAD Melekleri, Inveo Ventures ve hiBoost liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna ayrıca Begüm Öztan, Emir Temizkan, Koray Bahar, Muhammet Kaya, Siret Ünsal, Yağız Gökdemir, Yakup Ekşi gibi melek yatırımcılar da katıldı. Yancep aldığı bu yatırımı uygulamayı geliştirmek ve kullanıcılara yeni özzellikler sunmak için kullanacak.

Yancep Nedir?

Yancep, küçük tuturalarla yatırım yapmayı geniş kitlelere yaymayı hedefleyen bir girişim. Yancep’in gelecek dönem projelerine ilişkin bilgi veren Ege Ertez ise sözlerini şöyle noktaladı:

“Şirketimizin en önemli değerlerinin başında inovasyon kültürü geliyor. Yancep olarak finansal teknoloji dikeyinde yeni özellikler ve kolaylıklar getirmeye devam ediyoruz. Nisan ayı içerisinde yaptığımız TEFAS lansmanı ile yatırım ürünleri kapsamımızı genişlettik. Odak noktalarımızdan bir diğeri de finansal okuryazarlığı geliştirmek. Bu kapsamda uygulama içerisine eğitim ve içerik modüllerini eklemeyi planlıyoruz. Kullanıcılar birikim ve yatırım yaparken bir yandan da davranışsal finans, sermaye piyasaları ve diğer yatırım konularında bilgi seviyelerini artırabilecekler ve finansal okuryazarlık skorları elde edebilecekler.”

 

2-Diginak.com

Diginak.com, 5,25 milyon değerleme üzerinden 2. Tohum yatırımını aldı. Yatırım idacapital tarafından gerçekleştirildi. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Yeni alınan bu yatırım iç pazarda hedeflerini daha da büyüten Diginak.com, global açılım çalışmalarını hızlandırmayı, ekibini büyütmeyi ve yeni ürün çalışmalarını sürdürmeyi planlıyor.

1-6 Mayıs 2023 Yatırım Alan Girişimler

Diginak.com Nedir?

Diginak.com, dijital taşımacılık platformu olarak karşımıza çıkıyor. Taşımacılık hizmetini uçtan uca dijitalleştiren araç tedarik ihtiyacının oluşmasından yükün alıcıya teslim edilmesine kadar geçen süreçteki tüm adımların dijital olarak yönetilmesini sağlıyor.

Diginak.com CEO’su Oğuzhan Karaca, “Türkiye’de irili ufaklı 8 bine yakın lojistik firması var. Bu firmalar yurt içi taşımacılık ihtiyacının yüzde 6’sına karşılık verebiliyor. Geriye kalan yüzde 94’ü Diginak.com’un hedef kitlesi olan bireysel nakliyeciler tarafından karşılanıyor. Diginak.com 2022 yılında bir önceki yıla oranla ciro bazında 6 kat büyüdü. 2023 yılında hedefimiz bu büyüme ivmesine devam etmek. Bu sene 400 müşteri, 20 milyon kilometre yol, 1 milyon ton yük taşımaya ulaşmak istiyoruz.” dedi.

 

3-Diş Tedavim

Diştedavim, 6,5 milyon dolar değerleme üzerinden 200 bin dolar yatırım aldı. Yatırımcıları arasında Koray Bahar, İzzet Halyo, Levent Hatay, Yavuz İrtem, Mine Dedekoca, Kurthan Atmaca, Savaş Yılmazer, Kaan Boncuk, Umur Çulha, Ufuk Coşkun, Kübel Özkut, Cihan Çapan, Emek Ertener ve Serhat Özer’in de bulunduğu diştedavim, haziran ayında gerçekleşecek ikinci yatırım turuna hazırlanıyor. Bu yatırımı yeni ürünleri olan hastaların diş kliniklerinden randevu alabilmelerini ve online görüşebilmelerini sağlayan yurt içi platformu distedavim.com ve yurt dışı platformu dentalprices.com’u büyütmek için kullanacağı açıklandı.

Diştedavim Nedir?

Diştedavim ise diş hekimliğinde çoğu alanı kolaylaştırmak için kurulmuş bir girişim. İlk ürünü ‘’dtSanalPOS’’, diş kliniklerinin hastalarına sunduğu tedavi hizmetlerini ve dental malzeme/hizmet sağlayıcılarına yaptıkları ödemeleri taksitlendirme hizmeti sunmaya başladı.

 

4-HockeyStack

HockeyStack, 500 bin dolar yatırım aldı. Yatırım Y Combinator tarafından gerçekleşti.

1-6 Mayıs 2023 Yatırım Alan Girişimler

HockeyStack Nedir?

HockeyStack müşteri edinim kanallarını ve en efektif satış yollarını analiz etmesini sağlayan bir SaaS platformudur. 2020 yılında 3 genç girişimci tarafından kurulan bu platform ilk yıllarında 275 bin dolar ciro elde etmeyi başardı. Girişim şu anda Whatfix, Cognism, Oneflow ve Transfix gibi şirketlere hizmet sunuyor. B2B şirketleri, karmaşık ve uzun süren satış süreçleri nedeniyle verilerini 5’ten fazla platformda saklamak zorunda kalıyorlar. Bu, şirketlerin en efektif müşteri edinim kanallarını anlamalarını imkansız hale getiriyor. HockeyStack tüm bu veri kaynaklarını birleştirip, kolayca analiz edilmesini sağlayarak B2B şirketlerin satış ve pazarlama aktivitelerini optimize etmesine yardımcı oluyor.

 

5-Ginoa.io

Ginoa.io, ilk yatırımını aldı. İlk yatırımı TechOne Venture Capital, DOMiNO Ventures, Aegean Ventures ve Lima Ventures’tan aldı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Ginoa, aldığı ilk yatırımla birlikte Yapay Zekâ-NFT-Analitik üçgeninde hizmet sunan lider bir sağlayıcı olmayı hedefliyor.

Ginoa.io Nedir?

Ginoa.io kullanıcıların yatırımları hakkında bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olan bir yapay zeka sistemi. Chatbase.co tarafından desteklenen GinoaGPT, kullanıcıların NFT’ler, NFT koleksiyonları ve Ginoa’ya ilişkin önemli detaylar hakkında bilgi almalarını sağlıyor. Bu sayede kullanıcıların koleksiyonlar, aşırı değerli ve düşük değerli NFT’ler, satış rakamları, işlem hacmi, fiyatlandırma, değerli özellikler ve telif ücretler hakkında gerçek zamanlı verilere erişmesi sağlanıyor.

 

6-Fit Brokoli

Fit Brokoli, 400 bin dolar yatırım aldı. Yatırım Amazon Başkan Yardımcısı ve Prime Video Genel Müdürü Cem Şibay’ın kişisel yatırım şirketinden geldi. Yatırım ile ne yapacakları açıklanmadı.

1-6 Mayıs 2023 Yatırım Alan Girişimler

Fit Brokoli Nedir?

Fit Brokoli, kişisel beslenme danışmanlığını makine öğrenmesini entegre eden bir online diyetisyen servisi. Şirket aldığı bir önceki yatırımını merkezini Hollanda’ya taşıyarak Mart ayında orada yer alan kullanıcılara açmıştı. Ayrıca girişim 2022 yılında Romanya’da da operasyonlarını başlatmıştı.

 

7-Linktera

Linktera, 100 milyon TL yatırım aldı. Yatırım Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi şirketi olan Letven Capital’dan geldi. Girişim aldığı bu yatırımı şirketin Dubai ve Türkiye’de yer alan merkez ve satış ofislerinin yanı sıra yeni coğrafyalara açılması, mevcut ürünlere ilave olarak yeni ürün ve hizmetler geliştirmesi için kullanılacak.

Linktera Nedir?

Linktera finans, bankacılık, medya, ulaşım, lojistik, e-ticaret ve kamuya dijital dönüşüm ve danışmanlık hizmeti veren bir girişim. inktera Labs adını verdiği şirket içi girişimcilik ekosistemi ile elindeki bilgi ve tecrübeleri ürünlere çevirmeye başlayan Linktera, şu an için 6 farklı ürüne sahip. Linktera’nın sunduğu çözümler arasında risk yönetimi, teknoloji geliştirme, yasal raporlamalar, süreç izleme ve geliştirme, robotik süreç otomasyonu, veri analitiği ve modelleme, smart sourcing bulunuyor.

 

8-Techsign

Techsign, 30 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı. Yatırım Papara’dan geldi. Techsign CEO’su Abdullah Kip, bu ara yatırımı global ölçekte büyüme hedefleri için kullanacaklarını belirtti.

Techsign Nedir?

TEchsign, müşteri süreçlerini uzaktan yönetmek isteyen firmalara dijital imza ve kimlik doğrulama hizmetleri sağlayan bir girişim. Techsign, geçtiğimiz yıllarda 8,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım almıştı. Şirket, PC, tablet veya mobil telefonlardan biyometrik veya dijital imzalama sağlayan ve imzaların doğruluğunu tespit eden yapay zekâ algoritmaları ile geliştirilmiş yazılım çözümü sunuyor.

 

9-Frantic Games

Frantic Games, 2.4 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım VGames liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna 500 Emerging Europe ve Akın Babayiğit de katıldı. Alınan bu yatırımla birlikte şirket hybrid casual olarak adlandırılan mobil oyunlar geliştirmeyi hedefliyor.

1-6 Mayıs 2023 Yatırım Alan Girişimler

Frantic Games Nedir?

2022 yılının Kasım Ayında Kürşad Can Mutlu, Ali Dal, Anıl Duyar Baydır ve Alican sayan tarafından Ankara’da kurulan bir oyun girişimidir. Mobil oyun üzerine düşen bu şirketin kurucu ekibi Loop Games, MagicLab Games ve Ruby Games gibi önemli oyun firmalarında çalışmış tecrübeli kişilerden oluştuğunu da ekleyelim. Ekip üyelerinin daha önce üzerinde çalıştığı oyunlar arasında ise Match 3D, Match Tile 3D, Touchdown Glory, Epic Race ve Fidget Trading gibi önemli yapımlar yer alıyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.