05 Ocak Perşembe Neler Oldu? 📢

25 Kasım Cumartesi Neler Oldu? 📢

05 Ocak Perşembe Neler Oldu? 📢

🎧 Spotify İle Zamanda Yolculuk Yaptıracak Özellik

Popüler müzik dinleme platformu olan Spotify yeni bir özelliğini tanıttı. Playlist in a Bottle” adını verdiği özellik, 2024’te açabileceğinizi bir çalma listesi oluşturmanızı istiyor. Yapılan bu zaman kapsülü benzeri şey sayesinde kullanıcılar hazırladıkları liste 2024 yılında karşılarına çıkacak. Listeyi başlatmak için Spotify, kullanıcılara “En sevdiğini kişiyi hangi şarkı hatırlatır?” ya da bir yıl sonra anlam ifade etmeyecek bir şarkı gibi sorular yöneltiyor. Bu sorulara verilecek cevaplar, kullanıcıların sanal bir şekilde oluşturdukları zaman kapsülüne “mühürlü” gönderiliyor.

05 Ocak Perşembe Neler Oldu? 📢

🇪🇺 AB’den Meta’ya Milyonlarca Euro’luk Ceza

Birçok sosyal medya platformunun çatı şirketi olan Meta AB tarafından cezaya çarptırıldı. Avrupa Birliği’nin veri sorumlusu İrlandalı DPC’nin Meta için belirlediği ceza Facebook için 210 milyon Euro iken Instagram için 180 milyon Euro. Toplamda 390 milyon Euro’luk ceza yiyen şirketin davranışsal reklamlar için kullanıcıların rızasını almak durumunda kalacak. Davranışsal reklamlara maruz kalmak istemeyen kullanıcıların ise profilleri çıkarılamayacak ve bu kullanıcılar hedeflenemeyecek.

 

meta

📱 WhatsApp’a Yeni Özellik

Dünyanın en büyük anlık mesajlaşma programı olan WhatsApp yeni bir özellik getireceklerini duyurdu. Tutulan mesajlar adlı özellik sayesinde kullanıcıların kullanması sonucu iletinin her iki taraftan da sabitlenmesini sağlayacak. Sohbet içi kaybolan mesajlar için geçerli olacak yenilik, sabitlenmesi halinde her iki taraftan da görülecek. Tutulan Mesaj, iletinin sağ alt köşesinde küçük bir simge sayesinde diğerlerinden kolayca ayırt edilecek.

05 Ocak Perşembe Neler Oldu? 📢

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.