/

05-17 Ekim Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

05-17 Ekim Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

Son bir hafta içerisinde metaverse dünyasındaki gelişmelere bakalım.

 

Google WEB3 Hedefi İçin Coinbase ile Anlaştı

 

Google geçtiğimiz haftalarda WEB3’ten geri kalmak istemediklerini belirtmişti. Bunun için stratejik bir ortaklığa giden Google kripto para borsası olan Coinbase ile uzun vadeli bir ortaklığı duyurdu. Ortaklığın asıl kullanım amacı ise Google Bulut müşterileri Bircoin ve Ethereum gibi dijital para birimlerini kullanarak Bulut kullancılarının ödeme yapmasını sağlamak. Bu ortaklığın bir diğer ismi olan Coinbase ise gelişmiş değişim ve veri geliştiricsi Google Bulut’un stratejik bir bulut sağlayacısı olarak kullanacak.  Coinbase, blok zinciri verilerini uygun ölçekte işlemek için Google Cloud’un güçlü bilgi işlem platformunu kullanacak ve ayrıca Google’ın birinci sınıf fiber optik ağından yararlanarak kripto hizmetlerinin küresel erişimini genişletecek.

05-17 Ekim Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

Boring Company Parfümlerini Doge Coinle Satacak

 

Doge coin denilince aklımıza gelen ilk isim olan Elon Musk’ın kurduğu Boring Company aracılığıyla yeni parfümü ‘’Brunt hair’’i piyasaya sürdü. Sürülen bu yeni parfümün ise Doge Coin ile ödeyebileceklerini belirtti. Boring Company ise tünel inşaat hizmetleri firması oalrak karşımıza çıkıyor. Elon Musk Twitter hesabından duyurduğu bu yeni parfümü ‘’Dünyandaki en iyi koku’’ olarak paylaştı.

05-17 Ekim Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

Decentraland’dan İkinci Müzik Festivali

 

Popüler metaverse platformu Decentraland geçen yıl gerçekleştirdiği Metaverse Müzik Festivali’nin (MVMF) ikincisini yapmayı planlıyor. Decentraland resmi Twitter hesabından paylaşılan tweette etkinlik önümüzdeki kasım ayının 10-13 arasında gerçekleşecek. Festivalin kadrosu daha açıklanmadı. ‘’Hatırlanması gereken bir hafta sonu’’ başlığıyla paylaşım yapan Decentraland geçtiğimiz festivalde 3Lau, Alison Wonderland, Deadmau5 ve Paris Hilton gibi web3 aydınlarının performanslarını sunmuştu. Metaverse konserleri için giriş devam ediyor. Merak edenler için buradan ulaşabilirsiniz.

05-17 Ekim Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

Samsung Akıllı Cihazları Korumak İçin Blokchain Tabanlı Program Başlattı

 

Teknoloji devi Samsung, akıllı ev sistemlerini daha güvenli bir hale getirmek için Knox yerine blokchain tabanlı bir altyapı sistemi olan Konx Matrix’i piyasaya sürdü. Bu sayede kullancılar yeni güvenlik özelliği ile bağlı cihazlarını kişiye özel blok zinciri sistemi gibi işlev görerek çok katmanlı izleme yoluyla güvenliği artıracak. Samsun Geliştirici Konferansı’nda tanıtalan bu yeni sistem Galaxy akıllı telefonları, TV’leri, cihazları ve daha fazlası içinde koruma sağlayacak.

05-17 Ekim Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

Blockchain.com ve Crypto.com Rusya’ya Bağlı Hesapları Kısıtlıyor

 

  Kripto şirketleri, Rusya’ya bağlı hesaplamalara kısıtlama getiriyor ve bu kısıtlamaların Avrupa Birliği tarafından yakın zamanda yayınlanan hükümet yaptırımlarının bir sonucu olduklarını ifade ediyor.

Kullanıcılarına gönderdikleri mail ile birlikte Blokchain.com Rus vatandaşlara Custodial hizmet (Custodial cüzdanlarda cüzdan güvenliğinin sorumluluğu saklama hizmetini sağlayan taraftadır.) ve ödül hizmetleri sunmayacak. Ayrıca kullanıcıların saklama fonlarını ve ödüllerini çekmesi için 27 Ekim’e kadarda süre verildi. Bu sürenin ardından hesaplar bloke edilecek. Ödül dağıtımı ise durdurulmuş durumda. Crypto.com, kullanıcıların uygulamaya erişmesini zaten engelledi.

05-17 Ekim Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

İngiltere, Belgeleri Saklamak için Blockchain Teknolojisini Kullanıyor

 

İngiltere hükümeti kısa bir süre önce, belgelerin saklanması için blok zinciri teknolojini benimsenmesine yol açabilecek bir yasa tasarısını onayladı. Kayıtları izlemek için blok zinciri teknolojisini benimseme olasılığını artırmak için, İngiltere Lordlar Kamarası üyeleri, kâğıt ticareti belgelerinin gerekliliğini ortadan kaldırmak için mevzuat önerdiler. Lordlar Kamarası, karbon emisyonlarını en az %10 azaltmak amacıyla elektronik belgeleri yasal hale getirecek Elektronik Ticaret Belgeleri Yasasını çarşamba günü kabul etti. Mevzuat, dijital belgelerin ticaret için yasal olarak tanınmasını sağlayarak “gereksiz evrak ve bürokrasiyi” ortadan kaldırmayı önerdi.

05-17 Ekim Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

Beeple NFT’leri Sergilemek İçin Fiziksel Bir Stüdyo Kuruyor

 

Popüler NFT sanatçısı Mike Winkelmann diğer simiyle Beeple, yalnızca sanat eseri için değil, tüm dijital sanat ve NFT topluluğu için bir çıkış noktası olacak bir fiziksel stüdyoyla destekleyecek. Beeple, yaratıcıların, NFT’leri kesinlikle duymuş ancak gerçekten “anlamayan” koleksiyoncuları çekmek için YENİ yaklaşımlar keşfetmesi gerektiğine inanıyor. Bu yönde bir bina kurulumuna giden Beeple, Güney Karolina, Charleston’daki yenilenmiş bir depoda yer aldığı anlaşılan devasa yeni stüdyosunun inşaatının bir videosunu yayınladı. Bu sayede NFT’leri ve metaverse’ü daha iyi tanıtmayı planlıyor.

05-17 Ekim Metaverse Gündem’de Neler Oldu?

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.