/

05-11 Kasım Yatırım Alan Girişimler

Bu haftanın yatırım alan girişimlerine şöyle bir göz atalım. Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

  • Rawsome

Rawsome paya dayalı kitle fonlama platformu olan fonbulucu üzerinden 8,2 milyon TL yatırım topaldı. Bu yatırmı 6,75 milyon TL hedefiyle başlatmıştı. Türkiye’de Rawsome, Avrupa Birliği, Birleşik Krallık ve ABD’de Rawmygod markalarıyla faaliyet gösteren sağlıklı, vegan, glutensiz, şeker ilavesiz atıştırmalık üreticisi olarak karşımıza çıkan girişim Pachamama Gıda’nın alt şirketi. Girişim 54 milyon TL değerleme ile yatırım turuna çıkmıştı. Rawsome, aldığı yatırımla ihracat artışını desteklemek için alt yapılarını güçlendirecek, yeni ürün kategorileri ekleyecek istihdama ve üretim ekipmanı yatırımlarına odaklanacak. Pachamama Gıda, halihazırda 9 ülkeye ihracat yapıyor. Ürün gamı kuruyemiş ve meyve barları, fonksiyonel kuruyemiş ve meyve barları, granola ve müsliler, dolgulu meyve ve yemiş toplarından oluşan 3 farklı kategoride 32 çeşit ürüne ulaşmış bir marka. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

05-11 Kasım Yatırım Alan Girişimler

  • Lugath

Lugath, tohum öncesi yatırımında 120 bin dolar yatırım aldı. Paylaşılan bilgilere göre yatırımcılar arasında 5 melek yatırımcı bir de VC bulunuyor. Lugath karşımıza yapay zekâ destekli tercüme paltformu olarak çıkıyor. Lugath, özellikle yurt dışı pazarlarında ürün ya da hizmetlerini tüketicisiyle buluşturmayı hedefleyen markaların, çeviri ve yerelleştirme süreçlerini merkezi bir platform üzerinden yönetebilmesine imkân veriyor. Birçok sektörde markalara hizmet vere Lugath TÜBİTAK sermayesi ile Teknopark İstanbul’da, Orçun Ülgen ve Burak Arslan tarafından Temmuz 2021 de kurulmuştu.

05-11 Kasım Yatırım Alan Girişimler

  • Scoutli

Scoutli, 7,42 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. Alesta Yatırım tarafından aktarılan yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Alesta Yatırım tarafından yatırım alan girişim e-spor üzerine kurulmuş bir girişim. Yücel Arda Bayram, Güray Yavuz, Nazlı Özmen ve Umut Berk tarafından kurulan Scoutli, e-spor dünyasının bir araya toplamayı hedefleyerek e-spor organizasyonları için veri analitiği, scouting ve takım yönetimi hizmeti sunuyor. Sunduğu analizlerle birlikte oyuncu derecelendirmeleri ve kapsamlı bir oyuncu veritabanı yelpazesi sunan Scoutli, turnuva performansı, oyuncu takibi ve oyuncu performansı raporları da sunuyor. 3 paketi bulunan girişimin aylık kullanım ücreti ise 4,90 dolardan başlıyor.

05-11 Kasım Yatırım Alan Girişimler

  • Reengen

Reengen katıldığı Pre-Series A yatırım turunda, 2,4 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna İngiltere merkezli Edenbase ve İsviçre merkezli Sangha Capital fonları liderlik etti. 2021 yılına kadar İstanbul merkezli olan girişim merkezini Londra’ya taşıyarak, globalde Faradai markası ile yoluna devam etmişti. Faradai, enerji tüketim ve karbon emisyon verilerinin toplanması, analizi, raporlanması ve topyekün emisyon düşüşü için kurumsal analitik platformu olarak hizmet veriyor. Şu anda 16 ülkede toplamda 18 binin üzerinde tesise hizmet veren şirketin müşterileri arasında önemli markalara da (Shell, IKEA, İş Bankası, İBB, Pepsico, Vodafone, M&S, Mediamarkt, Garanti Bankası, TEB, Sephora, QNB Finansbank, GAP, Odeabank, Yemek Sepeti, Aygaz, SOCAR ve DHL) hizmet veriyor. 2021 yılında 55 milyon ton karbon emisyonunu yöneten ve raporlayan Faradai, her sene bu sayıyı ikiye katlamayı hedefliyor. Faradai CEO’su Şahin Çağlayan, aldıkları yatırımın, Net Zero İş Zekası Platformu’nun yol planındaki ürün geliştirmelerini yapmak, sürdürülebilirlik uzman havuzunun genişletmek ve özellikle İngiltere, Avrupa, Orta Doğu ve Asya Pasifik başta olmak üzere global pazarlara açılımı hızlandırmak için kullanılacağını belirtti.

05-11 Kasım Yatırım Alan Girişimler

  • Iftrue

Iftrue, TechOne Venture Capital, DOMiNO Ventures ve Startup Wise Guys’dan yatırım aldı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Iftrue, geliştirmiş olduğu çözümler ile yazılım ekiplerine hizmetler sunarak proje süreçlerinin iyileştirilmesine ve kolaylaştırılmasına katkıda bulunuyor. Bu kapsamda kullanıcılarına bilimsel araştırmalara dayanan süreçler ve metrikler sunuyor, hizmet alan yazılım ekiplerinin daha hızlı çalışmasını sağlıyor. Girişim test süresi boyunca ekiplerde ürün geliştirme maliyetlerinde yüzde 50’lik bir tasarruf sağlamayı başarmış olarak karşımıza çıkıyor. Şirket, 2023 yılının ilk üç ayında açık beta sürümüyle beraber daha fazla ekibe ulaşmayı hedefliyor. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

05-11 Kasım Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.