02-17 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

02-17 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

Bu haftaki yatırımları kısaca bir gözden geçirelim…

  • Varsapp

Varsapp Melek Yatırımcı Ağı Liderliğinde 1,2 milyon TL yatırım aldı. Zeynep Elçin ve Hande Sevinç tarafından kurulan girişim, kişiden kişiye eşya kiralamayı sağlayan bir platform. Varsapp, kişilerin ve markaların günlük eşyalarını güvenli bir şekilde kiraya vererek para kazanabileceği ve ihtiyaç duyulan eşyaların kiralanabileceği bir pazar yeri girişimidir. Varsapp’te şu anda 10 binden fazla kullanıcı ve 1500’den fazla eşya bulunmaktadır. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

02-17 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • Kondukto

Kondukto ScaleX Ventures tarafından 1 milyon dolar tohum yatırım aldı. Yazılım geliştirme süreçlerinde uygulama güvenliği mühendislerinin işlerini otomatize eden, bulguların bulunmasından çözümüne kadar olan bütün süreci yöneten bir platform olan Kondukto, dünyada Application Security Orchestration & Correlation (ASOC) adıyla anılan bir alanda hizmet sunan bir girişim. Girişim daha önce de 225 bin dolar tohum yatırımı almıştı. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

02-17 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • Armut

Armut 15 milyon euro yatırım aldı. Şirket aldığı yatırım ile birlikte büyümesini hızlandırmayı hedefliyor. Armut, geçtiğimiz zamanlarda İtalya rakibi ProntoPro ile birleşmeye giderek Avrupa’da lider konuma gelmek istiyordu. Armut, temizlik, tadilat, nakliyat gibi birçok hizmete ulaşabileceğiniz bir platform olarak yer alıyor. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

02-17 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • Artifica

Artifica, Startupfon, Atanova Ventures ve DOMiNO Ventures’tan tohum yatırım aldı. Yatırımın finanasal verileri ise mevcut değil. Artifica, geliştirdiği yapay zekâ sistemi sayesinde e-ticaret şirketleri için veri analizi yapabilen bir girişim. Artifica geçtiğimiz Mart ayında Sadi Gürsoy ve Tuncay Elvanağaç tarafından Hacettepe Teknokent’te kurulmuştu.

02-17 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • Bilet.com

Bilet.com Seri A turda yurt dışı kaynaklı bir yatırımcıdan 1,2 milyon dolar yatırım aldı. Bilet süper app’i olmayı hedefleyen bir girişim. Bilet.com 2022 yılında 1,5 milyon, 2023 yılında ise 3 milyon bilet satmayı hedefliyor. Bilet.com, Similarweb temmuz ayı verilerine göre Türkiye’nin en çok ziyaret edilen web siteleri arasında Turizm kategorisinde ilk 10’da yer alıyor. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

02-17 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • Kito

Kito bireysel yaıtımcı Serkan Ömerbeyoğlu ve yatırım şirketi Zeta Incestments’ten toplamda 5,5 milyon TL’lik yatırım aldı. Kito, kedi ve köpek maması üretiminde teknoloji, sürdürebilirlik ve sağlık fonksiyonlarını birleştiren İstanbul merkezli biri girişim. Girişim mamalarını Tarım Bakanlığı onaylı ve üretim sürecinin tamamını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veterinerlik Fakültesi bünyesindeki veteriner hekimlerinin danışmanlığında gerçekleştiriyor. Girişim aldığı toplam 5.5 milyon TL’lik yatırımla evcil hayvan maması endüstrisinde teknolojik ve geleneksel yaklaşımları birleştirerek katkısız ve taze ürünler üretmeyi, sağlıklı mama tüketimini hem yerel pazarda hem de globalde yaygınlaştırmayı hedefliyor. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

02-17 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • Biftek

Biftek 2023’te çıkacağı seri A yatırım turu öncesi 30 milyon dolar değerleme ile kapattığı köprü yatırıma TR Angels ve melek yatırımcılar Yiğit Aktulga, Fırat Özkan ile Murat Özkan dahil oldu. Yerli girişim olan Biftek kültür eti piyasasının maliyetinin %90’ına gelen büyüme ortamını doğal ve ucuz yollardan elde edilmesi için teknolojiler geliştiriyor. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

02-17 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • VavaCars

Vavacar C serisi yatırım turunda toplamda 37 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım serisinde, aralarında kurucu yatırımcı Vitol’ün de bulunduğu mevcut yatırımcılarının yanı sıra ABD merkezli yeni bir ana yatırımcının da yer aldığı önde gelen uluslararası yatırımcı ağı bulunmuştur. Türkiye merkezli olan girişim ikinci el araç satım platformudur. Aldığı yatırımı ise alanındaki pozisyonu güçlendirmek için kullanacağını söylüyor. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

02-17 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • TeaTechs Smart Solutions

TeaTechs Smart Solutions, ISTCAPITAL’den 2,5 milyon dolar değerlemeyle tohum yatırım aldı. 2022’nin ilk çeyreğinin sonunda Ankara’da kurulan TeaTechs Smart Solutions, yapay zeka, nesnelerin interneti, davranışların interneti, coğrafi bilgi sistemleri, DevOps ve hizmet olarak yazılım gibi alanlarda çözümler üreterek her ölçekten işletmenin dijital dönüşüm süreçlerine yön veren bir girişim. Mart 2022’de kurulan girişim 4 ay gibi bir sürede 2,5 milyon dolar değerlemeye ulaştı. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

02-17 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.